Cel mai important concurs de sah juniori a ajuns la final

De M. Hoster
Cel mai important concurs de sah juniori a ajuns la final
Cei mai buni mici şahişti din România au concurat la Timişoara în cadrul celui mai important concurs de specialitate organizat în ultimii ani în Timişoara. Valoarea totală a premiilor a depăşit 15.000 de lei.


În perioada 24-30 iulie 2013 s-a desfăşurat la Timişoara prima ediţie a concursului open internaţional de şah pentru copii şi juniori sub 16 ani, cel mai important concurs de acest mod din ţară. Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii şi Asociaţia PRO LOGOS în parteneriat cu Universitatea de Vest Timisoara, Fundaţia Politehnica, AJ Şah Timiş au organizat acest open la o distanţă de 25 de ani de la desfăşurarea primului Campionat Mondial de Copii şi Juniori la Timişoara.
Cu un număr de peste 250 de copii, juniori şi seniori, turneul de şah ce a durat o săptămână a oferit 15.320 lei celor mai buni dintre micii participanţi, speranţa organizatorilor fiind ca peste câţiva ani în turneu să participe peste 600 de copii, conform celor declarate de Dorin Andreica, preşedintele turneului. „Cu siguranţă este un pas înainte pentru şahul românesc. Sunt foarte multe turnee în România, dar noi vrem să creăm un standard în ceea ce priveşte turneele de şah şi mă refer aici la turneele de juniori în principal, copiii sunt grija noastră şi, în consecinţă, acestea sunt lucrurile pe care ne vom concentra în viitor.”, a mai declarat acesta la finele campionatului.
Cel mai mare fond de premiere oferit vreodată în România pentru o astfel de competitie, a fost împărţit în cel mai echitabil mod posibil. Premiile au fost nete şi garantate, dar nu şi cumulabile.
S-au acordat cupe, medalii şi diplome primilor clasaţi la fiecare categorie de vârstă (U16, U14, U12, U10, U8), dar şi diplome de participare pentru toţi sportivii. Organizatorii au fost foarte generoşi cu premiile, pe care le-au acordat, neuitându-i nici pe cei de pe locurile 4 şi 5.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !