Cel mai grav şi şocant caz de incest din Austria

Reactualizat la:
2Comentarii
Cel mai grav şi şocant caz de incest din Austria
Toate ziarele britanice de marţi scriu pe larg despre cazul de incest care a şocat Austria.

Pe diferite tonuri, ziarele scriu despre tatăl de 73 de ani care şi-a ţinut propria fiică prizonieră timp de 24 de ani, timp în care a violat-o repetat având cu ea şapte copii, dintre care unul a murit la naştere.

The Times publică pe prima pagină ultima fotografie cunoscută a Elisabetei Fritzl înainte de a fi închisă de tatăl ei în pivniţa casei. Este o fotografie de familie în care apar părinţii şi cei şapte copii – între ei Elisabeth care avea atunci 15 ani.

The Guardian publică tot o fotografie pe prima pagină dar a tatălui, Joseph Fritzl, sub titlul: “Sunt vinovat – mărturiseşte bărbatul austriac după 24 de ani“.

Şi The Independent publică o fotografie a tatălui arestat pentru incest şi răpire. Alături de ea ziarul comentează: “Dacă te uiţi la el astăzi, nu poţi crede că a putut face astfel de lucruri. Acest bărbat a dus o viaţă dublă timp de 24 de ani“.
În articolul de fond ziarul titrează “O naţiune se întreabă cum a putut Fritzl să-şi ascundă crimele atâta vreme?”. Ziarul scrie că austriecii au poreclit casa gri, cu două etaje, a familei Fritzl “casa ororilor“. Şi nu e greu de înţeles de ce, scrie The Independent, este “casa în care tatăl – Joseph Fritzl – şi-a ţinut prizonieră fiica, a bătut-o şi a violat-o având cu ea şapte copii“. Conform ziarului, Fritzl şi-a mărturisit faptele pe care anchetatorii poliţiei austriece le descriu drept “cel mai grav şi şocant caz de incest din istoria criminalistică a ţării“.

The Times scrie că naţiunea austriacă ar trebui “Să se întrebe ce se întâmplă?” pentru că, scrie ziarul, dincolo de peisajele idilice ale ţării se ascund secrete macabre. The Times aminteşte cazuri similare petrecute în Austria: al Nataşei Kampusch, eleva răpită de pe străzile Vienei când mergea la şcoală şi încuiată în casa răpitorului ei pedofil vreme de opt ani, sau cazul din 1996 al Mariei K. care a fost încuiată într-un scrin de mărimea unui sicriu. Semne ale unei societăţi care-şi încuie membrii – comentează The Times, întrebându-se cum e posibil ca nimeni – vreme de 24 de ani – să nu fi avut nici o bănuială despre ce se petrecea în casa familiei Fritzl. Mai ales după ce trei dintre copiii tatălui incestuos cu fiica sa au fost scoşi de acesta din pivniţă şi aduşi să locuiască în casă cu el şi soţia sa. Explicaţia fiind că fiica Elisabeth ar fi fugit de acasă, devenind membră a unei secte, şi apoi şi-ar fi abandonat copiii.

Aceleaşi întrebări le pune şi The Guardian: “Cum a fost posibil că nimeni nu a văzut şi nu a auzit nimic, că nimeni nu a pus nici o întrebare. Ce spune aceasta despre vecini, cunoştinţe, familie şi nu în ultimul rând despre autorităţi care nu au avut nimic de-a face cu familia, vreme în care agresorul i-a minţit pe toţi?” scrie The Guardian. Ziarul citează şi poliţia din Austria care recunoaşte că “rămâne de examinat o gamă largă de întrebări“, catalogând totodată cazul drept “un puzzle foarte complicat“.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor