Cel mai bun student roman din domeniul Dreptului invata la Universitatea de Vest Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Cel mai bun student roman din domeniul Dreptului invata la Universitatea de Vest Timisoara
Cel mai bun student roman din domeniul Dreptului invata la Universitatea de Vest Timisoara
În cadrul Galei Premiilor Studentul Anului, desfăşurată la sfârșitul lunii trecute, la Bucureşti, o tânără de la Universitatea de Vest Timişoara a fost desemnată Studentul anului la Drept. Un juriu a decis care a fost cel mai bun eseu care a abordat tema „Modificări legislative menite a îmbunătăţi situaţia socio-economică a României”.

Anul acesta, premiul I la categoria Drept a fost acordat studentei Alexandra Bioc, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Selectarea câştigătorilor s-a făcut pe baza unui eseu solicitat concurenţilor, cu tema „Modificări legislative menite a îmbunătăţi situaţia socio-economică a României”. Studenţii participanţi au propus modificări în domeniul lobby-ului, al insolvenţei, în materia dreptului penal, în educaţie.

În ceea ce priveşte propunerile avansate de eseul câştigător, elaborat de Alexandra Bioc, acestea fac referire la modificarea cadrului legislativ care normează absorbţia fondurilor europene, reforma sectorului public, precum şi schimbări ale sistemului educaţional. Folosind rapoarte emise de Banca Mondială şi recomandări formulate de O.E.C.D., pentru ţări într-o situaţie similară cu cea a României, Alexandra Bioc a prezentat, principial, modificări necesare pentru dezvoltarea unui cadru legislativ unitar şi transparent în domeniile respective.

Premiul obţinut a constat în suma de 1500 de euro şi un internship la o companie  cunoscută din domeniul auditului.

Studenta timişoreană nu este la prima distincţie de acest fel obţinută, ea fiind apreciată şi la alte concursuri similare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor