Cei mai multi studenti de la USAMVB Timisoara aleg Medicina Veterinara

De M.S.
La Facultatea de Medicina Veterinara s-au ocupat toate locurile
La Facultatea de Medicina Veterinara s-au ocupat toate locurile
Cei mai mulţi dintre studenţii care s-au înscris la Universitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara vor să devină medici veterinari. În vreme ce la unele facultăţi nu au fost ocupate nici măcar locurile bugetate, la Facultatea de Medicină Veterină studenţii au ocupat şi locurile cu taxă. Conducerea instituţiei spune la această facultate concurenţa este o tradiţie.

Universitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are pentru acest an universitar aproximativ 1.200 de locuri. Peste 600 sunt bugetate şi mai mult de 500 sunt cu taxă. Dintre acestea sunt ocupate puţin peste 500 la buget şi înca 60 la cu taxă.

Una dintre facultăţile unde s-au ocupat şi locurile cu taxă este Facultatea de Medicină Veterinară. Aici sunt ocupate toate cele 95 de locuri fără taxă şi 40 din cele 43 de locuri cu taxă.

„Medicina Veterinară este o specializare cunoscută. Specialiştii sunt căutaţi şi de autorităţile de stat, de Autoritatea Sanitară Veterinară. În plus, cu investiţii mici, aceştia îşi pot crea propriile cabinete. Aşa cred eu că se jutifică numărul mare de candidaţi din fiecare an”, ne-a spus prorectorul USAMVB Timişoara, Stelian Acatincăi.

Măsurători Terestre şi Cadastru este o altă specializare unde cererea a fost mare. Aici mai este liber un singur loc cu taxă. Conducerea universităţii este surprinsă totuşi de cererea foarte mică de la specializarea Biologie, unde din 30 de locuri bugetate s-au ocupat doar 12.

Printre specializările unde au rămas locuri libere multe se numără şi Ingineria Genetică în Agricultură sau Biotehologii Agricole.

„Există o oarecare nelinişte pentru locurile rămase neocupate, noi ne aşteptam să le ocupăm acum, dar sperăm că se va rezolva în toamnă”, a mai spus prorectorul Stelian Acatincăi.

În ceea ce priveşte notele de intrare la USAMVB Timişoara, cea mai mică medie de admitere este 6,23 la Facultatea de Agricultură, iar cea mai mare este 9,81 la Management Agricol.

Locurile rămase libere se pot ocupa în sesiunea din toamnă. Perioada de înscriere va începe în data de 5 septembrie. La USAMVB cursurile încep în data de 19 septembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !