Cei mai buni sportivi din oras vor fi premiati la Gala Sportului Timisorean

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Cei mai buni sportivi din oras vor fi premiati la Gala Sportului Timisorean
© Cei mai buni sportivi din oras vor fi premiati la Gala Sportului Timisorean (foto: arhiva)
Primăvara aduce la Timișoara o nouă ediție a Galei Sportului, eveniment organizat an de an de municipalitate. Cei mai buni sportivi și antrenori ai anului 2015 vor fi recompensați de primărie.

Ca în fiecare an, reprezentanții Primăriei Timișoara organizează, în luna martie, potrivit viceprimarului Dan Diaconu, Gala sportului timișorean, pentru care anul acesta se pun deoparte 300.000 de lei, puțin peste 67.000 de euro. Aleșii vor aproba bugetul pentru acest eveniment la următoarea ședință a consiliului local.

„Municipiul Timișoara a sprijinit continuu finanțarea programelor de activitate sportivă de utilitate publică, pentru proiecte sportive desfășurate la nivel de performanță și pentru sportul pentru toți, promovate de către structurile sportive din municipiul Timișoara (cluburi și asociații sportive, asociații județene pe ramura de sport, federații naționale), respectiv de către asociații și fundații fără scop patrimonial – organizații”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Reprezentanții primăriei consideră că premierea sportivilor este o recunoaștere importantă și că „trebuie scoase în evidență superlativele performanțelor sportive în plan național și internațional, obținute de sportivii de la cluburile timișorene în anul sportiv 2015, la discipline individuale și jocuri sportive”.

Așadar, și în anul acesta, în cadrul Galei Sportului Timișorean vor fi mai multe secțiuni, după cum urmează: nominalizări pentru cele mai bune performanțe la disciplinele sportive individuale olimpice și neolimpice, pe categorii de clasificare sportivă, după vârstă, premierea celor mai buni sportivi, antrenori și specialiști; nominalizarea celor mai bune echipe la disciplinele sportive individuale și jocuri sportive, pe categorii de clasificare sportivă, după vârstă, premierea celor mai buni sportivi, antrenori, specialiști; precum și nominalizări speciale – premii pentru parteneriat, pentru proiecte sportive, ambasadorii sportului timișorean în lume, personalități pentru întreaga activitate sportivă, premii pentru proiecte pentru persoane cu dizabilități, Special Olympics sau alte premii acordate.

Vor fi premii în bani, dar și trofee, plachete și diplome. Am solicitat încă de joi reprezentanților Primăriei Timișoara să ne transmită numărul sportivilor premiați, dar se pare că funcționarii din instituția de pe C.D. Loga nu au terminat numărătoarea nici până vineri, la ora 10. Momentan nu se cunoaște nici data exactă la care va avea loc cea mai nouă ediție a Galei Sportului.

UPDATE. Reprezentanții primăriei au reușit să numere: „În jur de 260 de sportivi premiați”

Oficialii Primăriei Timișoara susțin că „în jur de 260 de sportivi” sunt recompensați pentru rezultatele obținute anul trecut în cadrul Galei Sportului Timișorean din 2016.

Bugetul este puțin mai mare decât anul trecut, când a fost de 250.000 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor