Cei mai buni jucatori de GO sunt asteptati la Timisoara

1Comentariu
Cei mai buni jucatori de GO sunt asteptati la Timisoara
Concurs de GO, la Timişoara. În perioada 24-25 aprilie 2010, în organizarea Clubului Sportiv de GO „Walter Schmidt”, se va desfăşura la Casa „Adam Muller-Guttenbrunn” competiţia sportivă intitulată Cupa „Walter Schmidt” Timişoara 2010.

Această competiţie anuală a ajuns la cea de a zecea ediţie, fiind deja o tradiţie a GO-ului timişorean. Anul acesta şi-au anunţat participarea concurenţi din Arad, Oradea, Bistriţa, Brăila Reşita, Cluj Napoca, Craiova, Slobozia, Bucureşti, Baia Mare, Târgu Mureş, Câmpina, Sibiu, Vatra Dornei, Lugoj, Giarmata şi Timişoara. Numărul estimat de concurenţi este de 120. Înscrierile vor avea loc sâmbătă, la ora 9,30. Orele de începere ale rundelor vor fi sâmbătă, prima rundă de la 11.30; a doua rundă de la 15 şi a treia de la 18, duminică, runda a patra de la ora 9; runda a cincea de la 12.30, iar runda a şasea de la 15.30. Premierea este programată duminică, la ora 18. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Federaţiei Române de GO, Casa „Adam Muller-Guttenbrunn”, sushiya.ro şi despreGO.ro.

Timişoara este primul oraş din România în care s-a jucat GO, sportul minţilor puternice. În 1944, studentul timişorean Walter Schmidt a descoperit, în podul unei case abandonate, un joc de GO manufacturat, împreună cu nişte vagi instrucţiuni în limba germană. Fără să intuiască pe atunci, acesta a fost momentul de început al practicării GO-ului în ţara noastră. În anii 1982-1983, două evenimente importante au marcat viaţa comunităţii jucătorilor de GO din Timişoara: prima participare a unui jucător român, Andras Venczel, la Campionatul Mondial de GO din Japonia; înfiinţarea, la iniţiativa lui Dumitru Ghiebaura a primului club de GO, în incinta Casei Tineretului. Revigorarea clubului s-a realizat de-abia în anul 2000, clubul, în semn de respect, poartă numele domnului prof. univ.dr. Walter Schmidt. Ediţia a X-a a Cupei „Walter Schmidt” încununează o tradiţie de organizare neîntreruptă a acestui eveniment în perioada 2001-2010 şi se desfăşoară în anul în care se împlinesc 27 de ani de la înfiinţarea, în Timişoara, a primului club de GO din România.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor