Cea mai mare finantare POR pentru sectorul privat va gazdui 300 de locuri de munca

4Comentarii
Cea mai mare finantare POR pentru sectorul privat va gazdui 300 de locuri de munca
Peste 300 de noi locuri de muncă vor fi create prin ridicarea celei de a patra clădiri din cadrul complexului Modatim Business Centre. Investiţia reprezintă o premieră prin faptul că finanţarea este asigurată în mare parte prin intermediul Programului Operaţional Regional.

City Business Development Centre (CBDC) – Structură de sprijin pentru afacerile inovative din Timişoara” este o iniţiativă a societăţiiModatim Business Facility şi reprezintă proiectul privat care până în acest moment a atras cei mai mulţi bani europeni pe acest tip de susţinere. Finanţarea europeană nerambursabilă este în cuantum de 29,3 milioane de lei, iar valoarea totală a proiectului este de peste 71 de milioane de lei. Noua clădire de birouri clasa A pentru afaceri inovative va fi construită în centrul Timişoarei, în vecinătatea Pieţei 700, alături de celelalte module ale City Business Centre. Spre deosebire de restul clădirilor din complex, cea care va beneficia de sprijinul din fonduri europene se va adresa mai ales întreprinderilor mici şi mijlocii.

Această finanţare va avea un efect multiplu. Vorbim de reabilitarea urbană a zonei unde este ridicată clădirera, în plus apar furnizori de servicii mai sofisticate şi mai diverse, sunt birouri de calitate superioară. În Regiunea Vest se doreşte trecerea spre economia bazată pe tehnologia informaţiei, pe servicii cu valoare adăugată mare”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest, instituţia care se ocupă în regiunea Vest de implementarea POR.

De asemenea, Ovidiu Şandor, directorul societăţii care deţine complexul de birouri a declarat: „În cea de a patra clădire va fi funcţional un Centru de afaceri modern, destinat mai ales pentru firme inovative. Apreciem că aici vor funcţiona un număr de 25 de noi societăţi, acestea vor avea activitate în domeniul serviciilor financiare, IT, cercetare, inginerie. Vom oferi condiţii speciale pt IMM, mai ales cele din domenii inovative, acestea vor avea alocate aproximativ 75% dintre locuri”. Noua locaţie va avea 12.140 mp, din care suprafaţa închiriabilă 9.500 mp. Un total de 7.000 mp vor fi alocaţi pentru birouri. La parter vor fi oferite diferite servicii, pe 1.000 mp, iar la mezanin va fi amenajat un centru de conferinţe modern.

O altă noutate a noii locaţii va fi crearea de birouri all-inclusive. Este vorba de un concept nou pentru Timişoara, acestea vor fi dotate cu tot ce ar avea nevoie o firmă: fax, internet, telefon, imprimantă, chiar şi secretară. În total, se estimează că în firmele ce vor închiria birouri în incinta ridicată cu sprijin european vor fi oferite un număr de 313 locuri de muncă.

Investiţia va demara cu demolarea clădirii vechi a fabricii Modatim, licitaţia pentru stabilirea constructorului va avea loc la începutul anului viitor. Finalizarea clădirii este proiectată pentru iunie 2012.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor