Cea mai dezvoltata regiune din Romania ar ocupa doar locul cinci in Ungaria

11Comentarii
Cea mai dezvoltata regiune din Romania ar ocupa doar locul cinci in Ungaria
Semnarea unui protocol de colaborare între Direcţia Regională de Statistică Timiş şi instituţia similară din judeţul maghiar Csongrad a scos la iveală faptul că între dezvoltarea economică a României şi cea a Ungariei sunt diferenţe destul de mari.

Regiunea Vest şi Csongradul au, din punct de vedere al dezvoltării, acelaşi nivel. Diferenţa, una extrem de importană, este că Regiunea Vest este considerată ca fiind cea mai dezvoltată din România, în timp ce Csongradul ocupă doar locul cinci în Ungaria!

Acest protocol este extrem de util pentru ambele părţi. În primul rând putem compara, pentru prima dată, datele din cele două ţări. În acest fel, informaţiile nu mai pot fi folosite eronat, incorect. Acum există un grad de comparaţie. Putem să vedem unde ne aflăm, nu se mai poate spune că Ungaria este undeva şi România mult mai jos”, a declarat, luni, subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy, prezent la evenimentul de prezentare a protocolului.

Înţelegerea a fost parafată de Sorin Belea, directorul executiv al Direcţiei Regionale de Statistică Timiş, respectiv de Zoltan Vegh, directorul executiv al Direcţiei Regionale de Statistică Szeged.

Desigur, nici unul dintre oficialii prezenţi la eveniment nu a putut spune de ce, la un nivel similar de dezvoltare economică şi socială, salariile bănăţenilor nu sunt la acelaşi nivel cu cele ale vecinilor din Ungaria. Chiar şi aşa, „eu cred că suntem parteneri în sărăcie, nu în bogăţie”, a spus Zoltan Vegh, şeful statisticienilor din Szeged.

În urma înţelegerii dintre cele două instituţii a fost elaborată o interesantă lucrare informativă care conţine o serie vastă de date comparative între cele două regiuni. Documentul a stârnit un interes deosebit. Volumul s-a dat ca pâinea caldă. „M-a sunat şeful Institutului Naţional de Statistică şi m-a rugat să-i mai trimit încă exemplare în plus din lucrare, cele pe care le avea au fost distribuite toate. Inclusiv vicepremierul Marko Bela a solicitat un exemplar”, ne-a declarat Sorin Belea, şeful Direcţiei de Statistică Timiş.

M. Hoster11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor