Ce dorinte au liderii politici si sefii de institutii din Timis pentru 2011?

32Comentarii
Ce dorinte au liderii politici si sefii de institutii din Timis pentru 2011?
Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, îşi doreşte finalizarea lucrărilor la centură, tramvaie noi, transport public pe Bega şi rezolvarea conflictelor din PNŢCD. Preşedinţii PDL şi UDMR Timiş, Constantin Ostaficiuc şi Halasz Ferenc, speră ca în 2011 românii să vadă roadele măsurilor de austeritate adoptate în 2010. Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, vrea să plece Guvernul Boc, iar cel al liberalilor, Nicolae Robu, ca PNL să devină partidul nr. 1 în Timiş. Preşedintele PC Timiş, Maria Grapini, îşi doreşte să nu fie nevoită să plece cu afacerile din România.

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, speră ca în 2011 să fie realizate mai multe lucrări importante de infrastructură. „Pentru anul 2011 mi-aş dori, în primul rând, ca promisiunile care ne-au fost făcute să fie respectate: îmi doresc finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare a Timişoarei, realizarea varianta de ocolire Timişoara Sud, realizarea unui drum rapid Timişoara-Cenad şi finanţarea lucrărilor de construcţie a centurii feroviare a Timişoarei pentru traficul de persoane şi marfă (…). Îmi mai doresc urgentarea semnării contractelor de finanţare pe fonduri europene în vederea începerii lucrărilor, soluţionarea problemelor de la Piaţa Iosefin, tramvaie noi, reluarea transportului public pe Bega şi un buget care să permită realizarea a cât mai multor obiective de investiţii”. O altă dorinţă a edilului-şef al Timişoarei este de a nu a mai asista „la şedinţe-spectacol ale Consiliului Local, ci la şedinţe în care să se ţină cont strict de interesele Timişoarei, fără legătură cu coloratura politică sau economică a consilierilor”.

În plan politic, Ciuhandu îşi doreşte rezolvarea situaţiei conflictuale din PNŢCD. „Cred că România are nevoie în continuare de creştin-democraţie şi că PNŢCD. În cazul rezolvării problemelor interne, ar putea să fie singura alternativă viabilă la actuala guvernare”, a conchis Ciuhandu, care este şi preşedinte PNŢCD Timiş. În plan personal, el îşi doreşte sănătate şi o viaţă familială cât mai liniştită.

Constantin Ostaficiuc vrea să vedem „foloasele” măsurilor dure din 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi al PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, pomeneşte în egală măsură de obiectivele sale în ceea ce priveşte administraţia judeţeană, cât şi cele privind partidul. „Profesional îmi doresc ca 2011 să fie un an bun pentru Consiliul Judeţean Timiş şi un an bun pentru timişoreni şi timişeni. Să continuăm investiţiile, să fie proiecte pentru noi investiţii, să avem posibilitatea să le finalizăm. Ce-mi mai doresc? Îmi mai doresc ca într-adevăr ceea ce s-a întâmplat în 2010 să fie momentul unei cotituri în dezvoltarea spre modernizare a României şi într-adevăr să avem primele foloase după măsurile dure ce s-au luat în 2010. Sunt convins că vor veni şi, evident, în acest context, îmi doresc ca toţi cei care au crezut în Partidul Democrat Liberal şi care vor crede din nou în el să aibă convingerea că ceea ce s-a făcut, s-a făcut cu mare durere, în cunoştinţă de cauză, dar, în acelaşi timp, cu siguranţa că erau singurele măsuri posibile care se puteau lua în 2010. Anul 2011, în mod normal, trebuie să schimbe viaţa noastră, viaţa de zi cu zi, din toate punctele de vedere: administrativ, politic, cotidian, absolut din toate punctele de vedere”, a afirmat Ostaficiuc. Personal, el îşi doreşte să fie sănătos, să se bucure de nepoata sa şi să dedice mai mult timp familiei, pe care să nu o mai lase în planul secund.

Prefectul vrea să rezolve problemele de fond funciar

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, se declară mulţumit de faptul că în 2010 a reuşit să supervizeze îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare a României la Spaţiul Schengen, care presupuneau modernizarea punctului de trecere a frontierei de la Moraviţa şi a celui de la Aeroportul Internaţional Timişoara, iar ambele obiective au fost finalizate la termen. „Consider că mi-am făcut pe deplin datoria, astfel încât ambele obiective au fost finalizate la termen. În continuare, decizia politică nu depinde de noi, însă, dacă aceste două obiective nu erau finalizate la termen, România nu ar fi avut nicio şansă să intre în Spaţiul Schengen”, a afirmat Băcală.

La capitolul nerealizări, prefectul de Timiş trece numeroasele probleme care au rămas în domeniul fondului funciar, rezolvarea acestora fiind şi unul din obiectivele sale pe 2011. „O nerealizare, pe care mi-o asum, deşi nu depinde numai de mine, este legată de numeroasele probleme pe fond funciar, probleme pe care le voi duce şi în 2011, pentru că sunt complexe şi dificile, legislaţia în domeniu fiind foarte stufoasă. Aceasta este şi una din dorinţele mele pentru anul viitor”, a afirmat Băcală.

Preşedintele PSD Timiş îşi doreşte un 2011 fără Boc

Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, punctează la capitolul realizări în 2010 faptul că a reuşit să câştige această funcţie în plan politic şi faptul că a reuşit să aducă unitate în filială. „Din punct de vedere politic, cea mai frumoasă realizare este că am ajuns preşedintele PSD Timiş şi am satisfacţia că filiala nu s-a rupt în mai multe bucăţele, aşa cum se întâmplă de obicei după o tură de alegeri”, a afirmat Bojin.

Când vine vorba de nerealizări, liderul PSD Timiş afirmă că probabil cea mai mare este legată de faptul că Guvernul Boc este încă în funcţie şi prevede alegeri anticipate în vara acestui an, alegeri care, speră el, vor fi câştigate de PSD. „Ca nerealizare pot să trec faptul că încă funcţionează Guvernul Boc şi că nu am reuşit, în 2010, să facem schimbarea. Pentru viitor mă gândesc la alegeri anticipate pentru vara acestui an şi, bineînţeles, îmi doresc ca să câştige PSD aceste alegeri”, a concluzionat Titu Bojin.

Nicolae Robu vrea ca PNL să devină partidul nr. 1 in Timiş

Rectorul Universităţii Politehnica, Nicolae Robu, vrea să realizeze cât mai multe dintre obiectivele pe care şi le-a propus pentru a fi în continuare apreciat de către studenţi ca profesor. Robu nu uită nici de politică, fiind preşedintele PNL Timiş.

„Îmi doresc ca România să scape de această putere incompetentă şi coruptă, îmi doresc ca PNL Timiş să continue cursul ascendent şi să-şi consolideze poziţia de partid numărul 1 în Timişoara şi să devină partidul numărul 1 şi pe ansamblul judeţului”, ne-a declarat senatorul liberal. O altă dorinţă a sa este legată de clubul Politehnica Timişoara şi fotbal. „Îmi doresc de asemenea ca Poli Timişoara să devină campioana României în anul în care se vor împlini 90 de ani de la înfiinţarea clubului şi ca eu personal să mă recuperez după accidentările avute la genunchi şi să pot juca din nou fotbal”, a adăugat Nicolae Robu.

Maria Grapini vrea să rămână în România

Om de afaceri, preşedinte al PC Timiş şi totodată vicepreşedinte al acestui partid la nivel naţional, Maria Grapini le urează timişorenilor să fie mult mai activi în noul an. „Mi-aş dori ca în 2011 şi noi, cei din vestul ţării, zonă cu o prezenţă în general mică la vot, să ne implicăm mai mult, să ne putem schimba, la urma urmei, propria viaţă. În plan profesional îmi doresc să depăşesc problemele create de criză, atât cea economică, cât şi cea instituţională din cei doi ani. Este clar că îmi doresc să-mi continui afacerea în România şi să nu fiu nevoită să iau decizia să plec în altă parte cu una din firmele de producţie. Vreau, aşadar, să rămân în România şi să pot menţine cele 400 de locuri de muncă”, a declarat Grapini.

Pe plan politic, liderul PC Timiş îşi doreşte ca partidul din care face parte să se organizeze cât mai bine, astfel încât să poată merge singur, şi nu în alte alianţe la viitoarele alegeri. „La nivel politic general îmi doresc ca cele trei partide din opoziţie să reuşească să facă acea alianţă pentru schimbarea majorităţii parlamentare încă din 2011, să se înţeleagă, să semneze acorduri, pentru a ne putea trece iniţiativele”, a adăugat conservatoarea. Maria Grapini îşi doreşte să se bucure în continuare de suportul familiei, iar fiul său să aibă foarte multe reuşite în viaţa personală şi în cea profesională.

Liderul UDMR Timiş vrea să vadă roadele măsurilor nepopulare

Inspectorul şcolar general adjunct Halasz Ferenc îşi doreşte ca, alături de sănătate şi armonie în familie, 2011 să-i aducă şi intrarea în vigoare a noii Legi a învăţământului, „ca să ne apucăm în sfârşit de reorganizarea sistemului”. În calitatea sa de lider politic, preşedintele organizaţiei Timiş a UDMR aşteaptă ca în noul an formaţiunea politică din care face parte să rămână la guvernare iar, la nivel local, o cât mai bună activitate organizatorică, în pregătirea anului electoral 2012. „Aş vrea să-şi arate roadele măsurile nepopulare pe care am fost obligaţi să le luăm în 2010”, spune Halasz. Liderul UDMR Timiş le urează concitadinilor săi „un An Nou fericit, în care să se simtă şi în buzunarul fiecăruia că România, încetul cu încetul, iese din această criză care ne-a cuprins, un an cu mai puţină gâlceavă politică pe plan naţional şi chiar local, iar Timişoara să reuşească să-şi îndeplinească principalele programe care ar fi necesare pentru dezvoltarea urbei”.

Şeful Poliţiei Timiş vrea să crească gradul de ordine şi siguranţă publică

Pentru anul 2011, comisarul-şef Gheorghe Popescu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, îşi propune ca împreună cu ceilalţi oameni în uniformă să asigure cetăţenilor liniştea necesară în toate segmentele vieţii economice, sociale şi culturale. „De asemenea, îmi doresc ca prin intensificarea comunicării cu cetăţenii, aceştia să aibă o percepţie pozitivă asupra activităţilor desfăşurate de poliţiştii din judeţul Timiş. Creşterea gradului de ordine şi siguranţă publică în judeţul Timiş îmi doresc să fie o prioritate şi în anul 2011. Cu ocazia trecerii în noul anu urez tuturor locuitorilor judeţului sărbători fericite şi liniştite, multă sănătate, un An Nou plin de realizări şi un călduros La mulţi ani!”, ne-a mai spus Gheorghe Popescu.

Preşedintele CCIAT preconizează că în 2011 va fi mai bine

Preşedintele Camerei de Comerţ Timiş, omul de afaceri Georgică Cornu, preconizează că 2011 va fi un an mai bun pentru el şi pentru mediul de afaceri în general. „Anul 2010 a fost unul dificil, profitul mediului de afaceri a scăzut, a avut loc o reducere a consumului, a crescut şomajul, au scăzut salariile. Societăţile comerciale au avut scăderi, dar pot să spun că a fost si un an bun din unele puncte de vedere. S-au redus preţurile în sectorul imobiliar, se vor mai reduce şi în următorul an. Pentru firmele cu management bun cred că a fost totuşi un an bun. Altele au intrat în insolvenţă sau în faliment. Asta e economia de piaţă! Pentru mine ca şi om de afaceri cred că voi avea o serie de avantaje, anii trecuţi am efectuat o serie de investiţii ridicate pentru dotarea cu utilaje. În 2011 va fi mai bine, garantat! Economiile din jur funcţionează deja. În România au început să fie derulate proiecte pe fonduri structurale europene. S-au redus cheltuielile bugetare, ceea ce reprezintă un lucru bun, banii se vor putea folosi în proiecte şi în înfiinţarea de noi locuri de muncă”, ne-a declarat Cornu.

Directorul CJAS Timis vrea mai mult timp pentru copil

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, Cristian Careba, vrea să îmbunătăţească activitatea instituţiei pe care o conduce şi mai mult timp pentru familie în 2011. „Obiectivele mele pentru 2011 sunt în primul rând continuarea îmbunătăţirii calităţii serviciilor în instituţia pe care o conduc, în sensul că toţi cei care vin la nivelul instituţiei trebuie să beneficieze de serviciile pentru care ei cotizează la fond. În plan personal, cel mai mult mi-aş dori să am mai mult timp pentru copilul meu. Am neglijat în ultimul an din păcate acest lucru pentru că a fost un an foarte greu. La final pot să zic că sunt mulţumit cum am încheiat anul şi cu această ocazie mulţumesc întregii echipe din Casa de Asigurări Timiş pentru că efortul a fost comun”, spune Careba.

Dorinţa să preţuim viaţa

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Timiş, Rodica Negrea, crede că oamenii trebuie să înveţe să se bucure de viaţă. „În plan personal, îmi doresc pentru anul ce va veni multă sănătate mie şi întregii familii, înţelepciune şi să pot dărui din preaplinul sufletului meu iubire, bucurie şi sprijin tuturor celor care au nevoie, să am satisfacţii în tot ceea ce fac. În plan profesional, ca în fiecare an, îmi doresc să fac lucrurile din ce în ce mai bine, să dezvoltăm proiecte noi, să cresc calitatea managementului instituţiei pe care o conduc, să sprijin creşterea performanţelor profesionale ale angajaţilor pentru a putea creşte calitatea serviciilor oferite beneficiarilor noştri. … şi îmi mai doresc ceva pentru 2011! Mi-aş dori ca oamenii să înveţe să se bucure de lucrurile simple, să înveţe să preţuiască darul de la Dumnezeu – viaţa -, să nu-şi piardă credinţa şi speranţa, să se dezvolte spiritual pentru a fi mai puternici şi mai buni!”, a conchis Negrea.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor