Ce aţi face dacă aţi avea salariul directorului executiv al Deutsche Bank, de 14 milioane de euro?

Reactualizat la:
3Comentarii
Ce aţi face dacă aţi avea salariul directorului executiv al Deutsche Bank, de 14 milioane de euro?
14 milioane de euro împărţit la 12 luni pe an înseamnă 1,167 milioane de euro pe lună, împărţit la aproximativ 21 de zile lucrătoare, ajungem la peste 55.500 de mii de euro pe zi.

Mai departe, pentru 8 ore de muncă pe zi ajungem la un câştig de 6.944 de euro pe oră, adică aproape 2 euro pe secundă! Da, atât a câştigat şeful Deutsche Bank, Josef Ackermann, în anul 2007. Iar venitul său a crescut cu 1% faţă de 2006…

Ne întrebăm… ce ar putea face domnul director cu atâţia bani? Voi ce aţi face? O maşină pe zi, un apartament cu trei camere într-o zonă centrală a Bucureştiului la fiecare trei, patru zile, sau trei pachete de gumă pe secundă. Dar ce să faci cu atâta gumă? Până la urmă, ce ai putea face cu atâtea apartamente? Oficialii băncii spun că majorarea câştigului lui Ackermann s-a produs pe fondul creşterii cu 7% a profitului net al Deutsche Bank: în 2007 banca a raportat un profit de 6,5 miliarde de euro.

Deutsche Bank anunţă în fiecare an salariul individual al şefilor săi, spre deosebire de alte companii germane precum Porsche, care publică doar suma totală a salariilor primite de manageri.

Iar anunţul legat de câştigurile pe 2007 ale şefului Deutsche Bank va agita din nou spiritele în Germania. Nu e un secret faptul că populaţia critică intens salariile managerilor marilor companii, în contextul în care puterea de cumpărare a germanilor stagnează.

Şeful Deutsche Bank, în vârstă de 58 de ani, este acum în centrul atenţiei. Având reputaţia de a fi cel mai bine plătit dintre managerii companiilor ce se regăsesc în indicele bursier DAX, Josef Ackermann şi-a făcut mulţi inamici şi prin comportamentul său considerat arogant, cu ocazia unui recent proces financiar. În noiembrie, preşedintele Horst Koehler a cerut acţionarilor şi consiliilor de administraţie să vegheze ca şefii “să nu piardă simţul măsurii în privinţa pretenţiilor salariale”. Şi s-a văzut cum ordinele i-au fost îndeplinite…

Revenind la Deutsche Bank, previziunile pe 2008 nu sunt foarte optimiste: în raportul său anual, conducerea băncii a avertizat că şi-ar putea rata ţinta de profit din cauza prelungirii condiţiilor dificile de pe pieţele financiare. Pentru 2008 Deutsche Bank şi-a propus un profit înainte de taxe de 8,4 miliarde euro. Cea mai mare bancă germană a informat că ar putea fi nevoită să reducă o parte din valoarea anumitor active, după ce anterior a exclus această ipoteză.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor