Cazier pe Internet

Cazier pe Internet
Până la sfârşitul acestui an, toţi cetăţenii vor putea beneficia de eliberarea pe loc a certificatului de cazier judiciar, ca urmare a informatizării integrale a sistemului, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Acest nou sistem va permite obţinerea cazierului din orice localitate, indiferent de domiciliul sau locul de naştere al solicitantului. Totuşi, la Timiş nu sunt probleme la eliberarea cazierului judiciar, întrucât este singurul loc din ţară unde cererile pot fi depuse on-line, din orice colţ al lumii, cu legătură la Internet.

„Avem între 50 şi 70 de solicitări zilnic pe internet. În loc să vină de două ori la poliţie, oamenii vin o singură dată, când li se comunică să se prezinte pentru a lua cazierul. Nu se stă mai mult de două minute la ghişeu”, a afirmat Cornel Peti (FOTO), şeful Serviciului Evidenţă Cazier Judiciar. Anul acesta, la ghişu au fost eliberate 31 054 de cereri, din care 22 656 în regim de urgenţă. Alte 6184 de caziere au fost soluţionate în urma cererilor depuse pe internet.

Cele mai indepărtate solicitări on-line au venit din Spania şi chiar Brazilia. oamenii au depus cererea pe Internet, din străinătate, după care au ridficat cazierul în momentul în care au ajuns la Timişoara. Aproximativ 7 la sută dintre acestea rămân la ghişeu, întrucât oamenii nu vin la timp să le ridice. Ele sunt păstrate atâta timp cât sunt valabile, respectiv şase luni.

Sabin Cercel
Regulament de plasare a anunturilor