Cazarea la particulari, solutia ieftina pentru un sejur prelungit pe Litoral

De Laura Manole
Solutie ieftina pentru un sejur prelungit pe Litoral
Solutie ieftina pentru un sejur prelungit pe Litoral
Pentru cei care îşi doresc o vacanţă prelungită la malul Mării Negre, însă nu dispun de un buget suficient de mare care să acopere costurile unei cazări la hotel, soluţia ideală este închirierea unei garsoniere sau a unui apartament.

Aceasta cu atât mai mult cu cât preţurile de închiriere au scăzut în acest sezon faţă de vara anului trecut, excepţie făcând numai staţiunea Mamaia, potrivit unei analize realizate recent de Imopedia.ro. Potrivit acestui studiu, valoarea chiriei medii de anul acesta a scazut cu 5 pâna la 35 euro faţă de cea de anul trecut. Cele mai mari diferenţe de preţ au fost înregistrate pentru apartamentele cu trei camere din Constanţa, Mangalia, Neptun şi Eforie Sud. 

„Şi anul acesta, turiştii care aleg litoralul românesc au în vedere cazarea la particulari, orientandu-se către garsoniere şi apartamente situate în zone uşor accesibile. Aş vrea să subliniez faptul că este vorba despre chiriile clasice, nu despre locuinţele închiriate în regim hotelier. În cazul aparthotelurilor, vorbim de perioade mai scurte de închiriere şi tarife mai mari. Pentru a beneficia de un preţ de închiriere mai mic, turiştii platesc chiria în avans pe minimum trei luni. Apoi, în respectivele locuinţe, stau pe rând mai multe familii sau grupuri de prieteni şi împart valoarea chiriei”, a declarat Răzvan Muntean, manager general Imopedia.ro.

Analiza realizată arată că preţul chiriilor la apartamentele de 3 camere din Eforie Sud au scăzut considerabil, diferenţa de preţ fiind de 20 euro, de la 155 euro în 2011 la 135 euro anul acesta. Şi la garsoaniere se înregistrează scăderi de preţuri. Anul acesta, tot în Eforie Sud, o garsonieră poate fi închiriată pentru una din lunile estivale cu 65 euro, în timp ce anul trecut preţul era de aproximativ 75 euro. De asemenea, Costineşti este alături de Eforie Sud, una din staţiunile cu cele mai mici chirii, un apartament de 3 camere aici putând fi închiriat cu 160 euro pe lună. Şi în Mangalia, preţul de închiriere a coborât de la 250 euro anul trecut la 215 euro în 2012 pentru un apartament de 3 camere. Chiriile apartamentelor de două camere în Constanţa a scăzut, de asemenea, de la 235 euro în 2011, la 215 euro în 2012, în timp ce în cazul garsonierelor, chiriile sunt în medie 160 de euro anul acesta. Valoarea chiriei medii în 2011 a fost de 350 euro pentru o locuinţă cu trei camere din Constanţa şi a scăzut vara aceasta la 325 euro.

În Neptun, scăderea înregistrată pentru apartamentele de trei camere este de la 375 euro la 355 euro. Un apartament de 2 camere costă însă lunar circa 235 euro. Cele mai scumpe garsoniere rămân cele din Mamaia, cu un preţ mediu în jurul a 255 euro/lună în această vară, majorat de la 245 euro/lună, cât era în 2011. Şi la apartamentele cu două camere cele mai ridicate preturi sunt tot în Mamaia, chiriile situându-se în jurul valorii de 310 euro/lună, departe de următoarele valori de numai 235 euro în Neptun şi 215 euro în Constanţa. Mamaia continuă, aşadar, să fie cea mai costisitoare staţiune românească, astfel că şi preţul de închiriere pentru apartamentele cu trei camere este cel mai ridicat de pe litoralul românesc. Pentru o locuinţă cu trei camere în plin sezon estival, un turist trebuie să plătească, în medie, în Mamaia, aproximativ 450 euro/lună, valoare cu care poate achita lejer două luni în staţiuni mai puţin aglomerate, precum Mangalia (215 euro), Eforie Nord (165 euro) sau Costineşti (160 euro).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !