Cat costa parcarea in 2018, in sistemul Timpark. Vedeti cine nu plateste parcare in Timisoara!

De Roxana Deaconescu
32Comentarii
Cat costa parcarea in 2018, in sistemul Timpark. Vedeti cine nu plateste parcare in Timisoara!
© Tion: Cat costa parcarea in 2018, in sistemul Timpark. Vedeti cine nu plateste parcare in Timisoara!
Aleșii locali au stabilit deja tarifele de parcare pe anul 2018. Timișorenii vor plăti la fel ca și până acum pentru a ocupa un loc de parcare din sistemul Timpark.

Parcarea nu s-a mai scumpit din anul 2013 la Timișoara. Tarifele aplicate au fost stabilite în urmă cu patru ani, când a fost aprobat și un regulament de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor, în regim Timpark. Acestea au rămas valabile și în 2014, dar și în 2015, 2016 și 2017. În urma votului dat de consilierii locali, aceleași tarife vor fi folosite și anul viitor.

„Pentru anul 2018, tarifele aplicate pentru parcarea pe raza municipiului Timișoara vor fi cele stabilite în 2013”, se arată într-o hotărâre de consiliu local adoptată marți de aleși. Propunerea a venit de la conducerea Societății de Drumuri Municipale.

În sistemul Timpark orașul este împărțit în trei zone tarifare: roșie (I), galbenă (II) și albastră (III). Mai există și zona verde (0), în care intră fostele parcări cu barieră din centrul orașului și alte două parcări de lângă Piața 700.

Pentru zona verde se va plăti tot 3 lei/oră prin vouchere și 0,75 euro/oră + TVA prin SMS, pentru zona roșie 1,5 lei/oră prin vouchere și 0,50 euro/oră prin SMS, pentru cea galbenă 1 leu/oră prin vouchere și 0,35 euro/oră prin SMS, în timp ce pentru zona albastră șoferii vor plăti 0,50 lei/oră prin vouchere și 0,25 euro/oră prin SMS. Cei care doresc să-și lase mașina pe un loc Timpark pe durata întregii zile și să plătească prin SMS vor achita 3 euro/zi + TVA.

Un abonament general în sistemul Timpark va costa 42,84 lei – lunar, 122,85 lei – trimestrial și 445 lei – anual, în vreme ce un abonament la purtător va costa 85,68 lei – lunar, 245,70 lei – trimestrial și 890 de lei – anual. Un abonament de locatar este 51,23 lei – anual.

În 2017, șoferii vor scoate din buzunar, pentru un abonament în zona roșie 34,23 lei – lunar, 98,28 lei – trimestrial și 355 de lei – anual; pentru zona galbenă, 27,93 lei – lunar, 80,01 lei – trimestrial și 290 de lei – anual; iar pentru zona albastră: 21,42 lei – lunar, 61,74 lei – trimestrial și 222,50 lei – anual.

Din nou despre reduceri

Nu plătesc parcarea în Timișoara cei care conduc autoturisme cu numere străine, persoanele cu handicap, beneficiarii OUG 105/1999, cei care conduc mașini electrice și beneficiarii OUG 82/2006.

Străinii pot parca gratuit în Timișoara dacă au „autovehicule înmatriculate în alte state decât România, deţinute în proprietate personală de către persoane care au şi domiciliul în statul unde este înmatriculat autovehiculul, dovada urmând a se face în baza certificatului de înmatriculare a autovehiculului şi a actului de identitate al proprietarului”.

La ședința de consiliu local care a avut loc marți s-a vorbit din nou despre reducerea tarifului de parcare pentru cei care au buletin de Timișoara. Vă reamintim, primarul Nicolae Robu ar fi vrut să subvenționeze cu 20% abonamentele de parcare celor care au domiciliu în Timișoara sau viză de flotant și mașini înmatriculate în Timiș. Proiectul nu a fost văzut cu ochi buni de unii consilieri locali, așa că nu a primit aprobarea CLT. Edilul-șef susține că va analiza din nou situația și, dacă va avea semnale că proiectul va fi primit pozitiv, atunci îl va supune din nou atenției consiliului local.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor