Case de vacanta de la 5.000 de euro in județul Timis. Unde sunt situate?

Case de vacanta de la 5.000 de euro in județul Timis. Unde sunt situate?
© foto: Eugen Estate
Prețurile caselor de vacanță din județul Timiș se încadrează într-o plajă largă: de la 5.000 de euro pentru locuințe ce necesită amenajare, situate în vetrele satelor și până la 500.000 de euro pentru proprietăți complexe și impozante, care sunt achiziționate mai ales în scop investițional, potrivit unei analize realizate de către compania de consultantă imobiliară Eugene Estate. Care sunt zonele vizate preponderent de cumpărătorii de case de vacantă din județul Timiș?

Odată cu dezvoltarea imobiliară accentuată a zonei metropolitane timișene, a crescut și atractivitatea achiziționării unor proprietăți situate în apropierea acestui centru de interes, potrivit reprezentanților companiei de consultantă imobiliară Eugene Estate. Casele de vacanță din județul Timiș sunt poziționate în zone de interes turistic, aproape de stațiuni și atracții naturale.

„În ultima perioadă, am observat o accentuare a cererii pe acest segment, în mare parte datorată dezvoltării imobiliare a regiunii de Vest, precum și ca urmare a îmbunătățirii infrastructurii rutiere a acestei zone”, spune Ovidiu Lăzărescu, broker în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Amplasamentele vizate preponderent de persoanele aflate în căutarea unei case de vacanță sunt variate și se regăsesc pe întreaga suprafață a județului Timiș. Punctele de interes preferate de către amatorii de achiziții de proprietăți de vacanță sunt lacul Surduc, stațiunea Buziaș, Băile Calacea, Peștera Românești, Valea lui Liman, zonele limitrofe râului Timiș, precum și ale altor râuri și lacuri. Zonele cu mult verde și pădure se află pe lista doritorilor de case de vacanță din județul Timiș, iar pe acest segment există o multitudine de oferte.

Clienții potențiali pentru casele de vacantă sunt, în majoritate, persoane care își au reședința în orașul de pe Bega și au intenția de a achiziționa în scop recreativ ori investițional – închirierea caselor de vacanță este o activitate rentabilă, potrivit reprezentanților companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

„Majoritatea oamenilor nu ia deloc în calcul achiziția unei case de vacanțe din cauza lipsei de informare pe acest segment. Pe de o parte, puțini știu că există variante foarte ieftine ce pot fi susținute chiar și cu un simplu credit de nevoi personale, iar pe de altă parte nu se cunoaște potențialul rentabilizării unei astfel de investiții”, spune Ovidiu Lazarescu, broker în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Prețurile acestor proprietăți variază într-o plajă foarte largă, în funcție de amplasament (distanță față de o atracție turistică, infrastructură, relief) și de imobil (cabană, casă, pensiune, teren). Există oferte care încep de la 5.000-7.000 de euro pentru o casă ce necesită amenajare, situată în vatra satului sau într-o zonă adiacentă unei atracții naturale, dar și proprietăți cu prețuri de peste 500.000 de euro – imobile complexe sau cu teren aferent mai mare, ce sunt achiziționate, în general, în scop investițional.

Perioadele propice tranzacționării caselor de vacanță sunt primăvara și vara în special, atunci când sunt realizate majoritatea tranzacțiilor. Perioada de promovare până la găsirea unui cumpărător este mai mare decât la proprietățile rezidențiale comune, deoarece segmentul potențialilor clienți este nișat și în număr semnificativ mai scăzut, potrivit reprezentanților companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

(915516)
Regulament de plasare a anunturilor