Cărtureştiul ne cheamă la orientare culturală la firul ierbii

Cărtureştiul ne cheamă la orientare culturală la firul ierbii
Cărtureştiul anunţă că va sta „de şase” pe Bega Bulevard în acest weekend şi ne invită să facem bărcuţe din hârtie. Cartea, ceaiul, muzica şi dichisul nu puteau lipsi de la Festivalul Bega Bulevard Timişoara, care îşi aşteaptă oaspeţii pe malul apei, la iarbă verde, între 19 şi 21 iunie 2009.

La cea de-a doua ediţie a Bega Bulevard, Librăriile Cărtureşti vor deschide două corturi la malul apei: unul cultural, în preajma Terasei Flora, şi altul cu ceai, lângă scena din Parcul Rozelor, unde va fi aşa-numita zonă gastronomică a festivalului. Cei de la Cărtureşti au pregătit şase evenimente „de smuls zâmbete şi iscodit mintea” pentru timişoreni. Astfel, sâmbătă seara, de la ora 18, suntem provocaţi la un concurs de „Orientare culturală la firul ierbii”. În ce constă întrecerea ne explică organizatorii: „În diverse locuri dintr-un parc vom lega bileţele cu întrebări. Aceste puncte vor fi însemnate pe o hartă distribuită la cortul Cărtureşti. Timp de-o oră se caută locurile şi răspunsurile, iar primii trei care sosesc cel mai repede şi cu cele mai multe răspunsuri bune la cort primesc premii de la Cărtureşti”.

Tot sâmbătă, dar de la ora 13, suntem invitaţi la un atelier şi un concurs de făcut bărcuţe din hârtie, la malul apei. „Ambarcaţiunile” lansate pe Bega vor fi desenate, vor avea drapele din carton şi catarge din scobitori. Posesorul celei mai frumoase bărcuţe va fi premiat, la fel şi cel al cărui vas pluteşte cel mai mult. În paralel, la Cărtureşti găsiţi şi un atelier de origami. Sâmbătă, de la ora 15, va avea loc şi un atelier de fantezie, adică de potrivit mărgele, nasturi şi macaroane – „Înşiră-te, mărgărite!”, coordonat de Marieta Barbu, iar de la ora 19, în cortul din zona gastronomică, suntem aşteptaţi la ceremonialul ceaiului pe Bega. Duminică, de la ora 13, Eva Labadi şi trupa sa, Puppet Mania, îi invită pe copii la teatru de păpuşi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !