Carpatair operează la Timişoara cu aeronave de tip Fokker 70

3Comentarii
Carpatair operează la Timişoara cu aeronave de tip Fokker 70
Aeroport Timişoara, 27 ianuarie 2010: Compania aeriană Full-Service cu hub-ul la Timişoara a operat la inceputul acestei săptămâni primul zbor comercial cu noua aeronavă Fokker 70 din dotare, pe relaţia Timişoara-Chişinau.

Carpatair s-a alaturat astfel unor importanţi operatori aerieni din Europa care au în dotare aeronave de tip Fokker 70, iar de acum inainte va fi singura companie din Europa de Sud Est care va dispune de aeronave jet categoria 70-80 de locuri. Prima aeronavă din cele trei proaspat contractate a zburat deja la inceputul acestei săptămânii, pe relaţia Timişoara -Chişinau.

Prima aeronavă Fokker 70 a fost livrată companiei Carpatair vineri, 22 ianuarie, ca urmare a contractarii a trei aeronave de acest tip în luna noiembrie 2009, iar săptămâna trecută s-a aflat pe aeroport la Timişoara. Celelalte două aeronave urmează să fie livrate în luna februarie şi martie 2010. Cu o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 business class, noile aeronave jet combina tehnologia modernă, confortul deosebit şi performanţe de zbor excelente.

„Aeronavele Fokker sunt recunoscute pentru confort, tehnologie si fiabilitate, motiv pentru care mai mulţi mari operatori europeni au ales sa le folosească. Noi vom utiliza aeronavele Fokker 70 pe destinaţiile deja existente, urmând ca din primavara acestui an să lansăm şi rute de zbor dedicate acestui tip, atât de pe Aeroport Timişoara, cât şi din Bucureşti, dar şi din alte oraşe din tara”, a declarat Nicolae Petrov, President&CEO Carpatair.

„Achizitia acestui tip de aeronavă face parte din strategia noastră pe termen mediu, care urmăreşte modernizarea flotei cu aeronave performante pentru a acoperi pieţe şi destinaţii de nişa, noi. Aeronavele urmează să fie utilizate atât pentru destinaţii interne, cât şi externe, cu operare atât din hub-ul de la Aeroport Timişoara, cât şi din Otopeni şi alte puncte din ţară”, a adaugat Petrov.

Carpatair foloseşte la această oră 12 aeronave de tipul Saab 2000 (50 locuri) şi trei de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se adaugă acum şi cele trei aeronave Fokker 70.

Despre aeronava Fokker 70:

Cei mai mari operatori care folosesc aeronava de tip Fokker 70 din Europa sunt KLM Royal Dutch Airlines şi Austrian Airlines. Ultimele ştiri despre aceştia arată interesul mare al operatorilor de zbor pentru acest tip de aeronavă pentru următorii zece ani.

“Compania Austrian Airlines a semnat un contract pe termen lung de întreţinere cu Fokker Services, pentru flota care numara 15 aeronave tip Fokker 100 şi nouă tip Fokker 70.”

(Sursa: Air Transport Intelligence News)

“Peter Hartman, preşedintele şi CEO KLM a facut publice planurile companiei pe următorii zece ani: cinci aeronave tip Fokker 70 vor fi adăugate flotei regionale deja existente de 22 de astfel de aeronave. Aeronavele 100 nu vor fi schimbate până când nu vor fi create modele noi de aeronave care să fie mai eficiente. Hartman considera că piaţa actuală nu oferă ceva suficient de bun pentru a înlocui aceste aeronave. Nici aeronavele Fokker 50 nu vor fi schimbate în următorii trei ani, pentru că sunt foarte eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibilul. Când o vor face însă, este foarte posibil să fie înlocuite cu aeronavele Fokker cu 70 de locuri.”

(Sursa: KLM and Luchtvaartnieuws.nl)3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor