Carnea de miel, scumpă la vedere şi la buzunar

Carnea de miel, scumpă la vedere şi la buzunar
Cu trei săptămâni înainte de Paşte, românii s-ar putea confrunta cu o criză de carne de miel.

Asta pentru că tot mai mulţi crescători ameninţă că nu vor tăia mieii decât dacă vor primi între 18 şi 20 de lei pentru un kilogram. Ciobanii spun că doar acest preţ le va acoperi cheltuielile.

Crescătorii de oi din judeţul Sibiu spun că 2007 a fost un an secetos, iar cheltuielile lor au fost mai mari. “Să sperăm că o să fie carcasa în jur de 20 de lei kilogramul sau în viu 10 lei. Dacă nu va fi preţul ăsta, nu o să tăiem, o să-i ţinem până la toamnă“, spune un cioban.

Şi ciobanii din judeţul Hunedoara şi Maramureş se plâng că afacerea nu mai este rentabilă.

Normele europene cer ca tăierea mieilor să nu se mai facă în stâne. Pentru crescători, obligaţia de a duce mieii la abator înseamnă o cheltuială în plus. În aceste condiţii, ciobanii hunedoreni preferă să exporte animalele.

Românii care îşi pregătesc bugetul pentru cumpărăturile de Paşte trebuie să pună acum mai mulţi bani deoparte pentru friptură. După cum ameninţă crescătorii de oi, carnea de miel va fi scumpă la vedere şi la buzunar.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !