Carmen le da randevu timisorenilor in Parcul Rozelor

De S.P.D.
Final de stagiune la Opera din Timisoara
Final de stagiune la Opera din Timisoara
Final de stagiune incandescent la Opera din Timișoara: “Carmen” a aprins admirația spectatorilor, într-un spectacol-eveniment ce l-a avut invitat, pentru rolul Don José pe tenorul italian Leonardo Gramegna. Superb interpretată de Ramona Zaharia, “Carmen”, seducătoare fără rivală în inimile melomanilor, se va reîntâlni cu timișorenii înaintea deschiderii viitoarei stagiuni, în Parcul Rozelor. Cea de-a IX-e ediție a Festivalului de Operă și Operetă în aer liber va dura 6 zile și va aduce pe scena Teatrului de Vară șapte dintre cele mai frumoase spectacole ale scenei lirice din urbe.

Carmen a avut sală arhiplină la Opera Națională Română din Timișoara la ultimul spectacol al stagiunii 2012/2013, dirijat de Nicola Giuliani (Italia). Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor tragicului accident din Muntenegru, la apelul directorului ONRT, maestrul Corneliu Murgu.

Cu mezzosoprana Ramona Zaharia, pe care timbrul vocii, tehnica interpretativă și temperamentul vulcanic o fac perfectă pentru acest rol, în prim/plan, reprezentația a avut aura evenimentelor -reper. În rolul Don José, tenorul Leonardo Gramegna (Italia) și-a încântat auditoriul, cu vocea caldă, pasională, fina nuanțare a sentimentelor personajelor, balansul amplu între romantism , durere și disperare. Debutul plin de grație al Narcisei Brumar în rolul blândei Micaela, vivacitatea aparițiilor lui Ștefan Ignat (București) în rolul Escamillo, coerența întregii distribuții au făcut să cadă cu multe ovații cortina peste stagiunea lirică timișoreană.

Celor care le va fi dor de spectacole până la stagiunea din toamnă, Opera le dă “randvu” în Parcul Rozelor. A IX-a ediție a Festivalului de la Teatrul de Vară se va desfășura în 23 – 25 august 2013 si 30 august – 1 septembrie 2013. Spectacolele cuprinse în program sunt: musicalul “Scripcarul pe acoperiș” de J.Bock (23 august), opera “Traviata” de G.Verdi (24 august), opereta “Voievodul țiganilor” de J.Strauss (25 august), opereta “Văduva veselă” de Fr.Lehar (30 august), opera “Carmen” de G.Bizet (31 august), opera pentru copii “Steaua de sticlă” de D.Ardelean (1 septembrie), Arii și coruri celebre (1 septembrie). Cu excepția reprezentației pentru copii, programată de la ora 11, toate spectacolele festivalului vor începe la ora 20,30. Intrarea va fi liberă la toate spectacolele.

Foto (c) fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor