Capitala Culturala Europeana… cu scandal. Boc cere demisia ministrului Culturii: tine cu Timisoara!

Reactualizat la:
4Comentarii
Capitala Culturala Europeana… cu scandal. Boc cere demisia ministrului Culturii: tine cu Timisoara!
Sfidează regulile europene ale competiţiei corecte şi atacă Clujul în mod absolut nepermis! In acesti termeni il ataca primarul Clujului Emil Boc pe ministrul Culturii, caruia ii cere demisia. Si nu este singurul! Daniel Barbu a promis, sambata, ca va face “de nerefuzat” candidatura Timisoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, in conditiile in care sunt si alte orase in cursa, intre care si Cluj.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat, duminică, pentru Mediafax, că ministrul Culturii, Daniel Barbu, “este demn de dispreţ şi trebuie să plece din Guvern”: “Sfidează regulile europene ale competiţiei corecte şi atacă Clujul în mod absolut nepermis. Un asemenea ministru nu poate asigura o competiţie corectă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 pentru care candidează şi municipiul Cluj-Napoca”.

Intr-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele Asociaţiei “Cluj – Capitală Culturală Europeană 2021”, Florin Moroşanu, a cerut demisia ministrului Culturii pe motiv că acesta “s-a antepronunţat” în favoarea unuia dintre oraşele intrate în competiţie: “Cer demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu, în urma declaraţiei sale de susţinere a Timişoarei pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021, pentru următoarele trei motive: nerespectarea legislaţiei europene privind Capitalele Culturale Europene, împiedicarea desfăşurării concursului prin antepronunţarea în favoarea unuia dintre oraşele intrate în competiţie şi pentru că este un individ care dispreţuieşte competiţia onestă. În conformitate cu legislaţia europeană actuală, Guvernul ţării este cel care organizează concursul pentru desemnarea oraşului care va primi titlul de Capitală Culturală Europeană în concordanţă cu normele juridice în vigoare”.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, si-a fixat obiectivul: sa faca Timisoara Capitală Culturală Europeană în anul 2021!

Daniel Barbu, mai-marele Culturii din Romania, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că sprijină candidatura acestui municipiu la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021:

“Obiectivul pentru mine, personal, ca şi pentru prietenii mei din Timişoara, fie că îi servesc pe timişoreni la primărie, fie la Bucureşti în Parlament, interesul nostru este de a promova o cascadă de proiecte în următorii ani pentru a face de nerefuzat candidatura oraşului la statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Sigur, puteţi bănui că lobby-ul contează foarte mult, dar elementul, piatra de temelie, dosarul de candidatură trebuie să arate nu numai că oraşul e splendid ca sit, ci şi că este unic în Europa. Dumneavoastră ştiţi mai bine care sunt instituţiile Timişoarei, e vorba şi de instituţiile de cultură, de muzeele din Timişoara”, a declarat Barbu.

A fost intrebat dacă la fel promite lobby şi în alte oraşe din România, candidate la statutul de Capitală Culturală Europeană. “Vă promit că nu am făcut niciun alt angajament în altă parte. Aici e o maşinărie care merge înainte. De aceea nu cred că aveam de ce să fiu echivoc, cu tot respectul pentru alte oraşe din Romania”, a spus el.

Municipiul Timişoara a intrat oficial, în 20 decembrie 2012, în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, anunţul fiind făcut de primarul Nicolae Robu, care a subliniat importanţa zilei de 20 decembrie, dată la care, în urmă cu 23 de ani, Timişoara se declara primul oraş liber de comunism. Până acum şi-au manifestat intenţia de a candida oraşele Arad, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Sfântu Gheorghe şi Iaşi.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor