Candidatul UDMR la Primaria Timisoara vrea ca cetatenii sa participe la luarea deciziilor pentru oras

De Adrian Panduru
1Comentariu
Candidatul UDMR la Primaria Timisoara vrea ca cetatenii sa participe la luarea deciziilor pentru oras
© TION: Candidatul UDMR la Primaria Timisoara vrea ca cetatenii sa participe la luarea deciziilor pentru oras
Deputatul Molnar Zsolt, candidatul UDMR Timiș pentru scaunul de primar al urbei de pe Bega, crede că în momentul de față comunicarea reprezentanților Primăriei Timișoara cu cetățenii este deficitară. Prin urmare, el vrea să schimbe această „închidere” și să dea frâu liber comunicării.

„În Timișoara simțim un fel de închidere în ceea ce privește exprimarea. Vreau să propun un program pentru a ne putea exprima. Este orașul nostru, trebuie să ne gândim foarte bine cum se conduce acest oraș și cum pot cetățenii să contribuie la conducerea acestui oraș. Este nevoie de o deschidere mult mai mare către cetățeni, nevoile lor. Dacă nu este apă caldă, la bloc nu este apă nici pentru români, maghiari sau germani. Problemele care se pot rezolva la nivelul administrației locale sunt aceleași. Voi propune idei în spiritul participării cetățenilor la luarea deciziilor. Timișoara trebuie să se întoarcă la acest statut, pe care l-a avut în urmă cu mulți ani în România. Timișoara trebuie să redevină un oraș deschis, în mișcare, un oraș modern, primitor, pentru oamenii care trăiesc aici și pentru cei care se gândesc să-și creeze o viață în Timișoara”, spune Molnar Zsolt.

Candidatul la Primăria Timișoara din partea UDMR este de părere că această comunicare se poate realiza prin diferite soluții tehnice și forumuri unde se pot discuta mai multe subiecte, iar aceste lucruri, crede Molnar Zsolt, trebuie declarate, susținute de primărie. Deputatul UDMR Timiș va întreba oamenii ce idei au, ce propun pentru ca această comunicare, dintre primărie și cetățeni, să fie mai eficientă.

„Să discutăm despre cum luăm o decizie, vedem foarte multe proiecte propuse din diverse părți, se iau decizii la nivelul primăriei, consiliului local, care apoi sunt contestate din mai multe părți. Este o problemă serioasă dacă nu reușim să avem câteva proiecte la care să aderăm cu toții”, spune Molnar Zsolt.

Deputatul maghiar afirmă că timișorenilor le-a pierit entuziasmul care exista imediat după Revoluția din Decembrie 1989.

„Trebuie ca această comunicare să aibă două direcții, trebuie să existe comunicare și înspre primărie din partea cetățenilor. Vedem o închidere la nivelul mental, colectiv al oamenilor, nu mai avem acea vibrație, acele motivații bune pe care le aveam, acel entuziasm care exista în Timișoara după Revoluție. Nu am mai avut o investiție majoră în Timișoara de foarte mult timp. Avem posibilități. Eu observ o lipsă de idei, care se trage din lipsa de dialog și de colaborare. Comunicarea are doar o direcție, nu este în ambele sensuri. Din păcate, Timișoara, în ultimii 16 ani, s-a aflat într-o situație ciudată, din 2000 până în 2012 a avut o conducere care relaționa foarte greu cu conducerea de la București. Între 2012 și 2016 a avut un an și trei luni cât timp conducerea de la Timișoara și București erau aceleași. Lipsa de idei și de investiții majore se trage din lipsa dialogului și din lipsa acestei relații!” crede Molnar Zsolt.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor