Candidaţii UDMR şi PRM, primii pe buletinele de vot!

4Comentarii
Candidaţii UDMR şi PRM, primii pe buletinele de vot!
Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Timiş au tras, sâmbătă, la sorţi, ordinea în care vor fi tipărite numele candidaţilor pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Udemeriştii şi peremiştii vor fi primii pe buletine!

Astfel, în cele 14 colegii electorale uninominale din judeţul Timiş, primii pe buletinele de vot vor fi candidaţii UDMR, urmaţi de cei ai PRM, PNL, Alianţa Politică PSD+PC, PD-L, Alianţa Electorală Partidul Verde Ecologist şi PNG-CD. Şapte formaţiuni politice, printre care şi două neparlamentare, s-au înscris în cursa electorală în Timiş, iar acestea au depus liste complete. Asta înseamnă că 98 de candidaţi se vor bate pentru cele zece locuri de deputaţi şi patru de senatori. Dar alegătorii din Timiş vor regăsi pe buletinele de vot şi numele candidaţilor reprezentând minorităţile conlocuitoare, după cum prevede legea, pentru că aceştia au posibilitatea de a strânge voturi din întreaga ţară. Este vorba de: ruteni, turci, italieni, polonezi, slovaci şi cehi, albanezi, bulgari, armeni, croaţi, macedoneni, ucraineni, sârbi, evrei, tătari turco-musulmani, eleni, germani, romi şi ruşi lipoveni. De exemplu, Forumul Democrat German din România are un singur candidat, la nivel naţional, în persoana lui Ovidiu Ganţ. Per total, pe buletinele de vot se vor regăsi candidaţi de la 25 de formaţiuni. Alegătorii trebuie să voteze la una din secţiile de votare de pe raza localităţii în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, cu excepţia candidaţilor, care… se pot vota la secţia din cadrul colegiului uninominal unde candidează.

Pe cine trimitem în Parlamentul României?4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor