Candidatii la Consiliul Judetean Timis. Patru cereri respinse

De Adrian Panduru
Candidatii la Consiliul Judetean Timis. Patru cereri respinse
© TION: Candidatii la Consiliul Judetean Timis. Patru cereri respinse
A fost finalizată lista candidaturilor la Biroul Electoral Județean (BEJ) Timiș în ceea ce privește partidele și independenții care după alegerile din 5 iunie 2016 vor un loc la masa administrației județene.

Candidaturile, respectiv listele de consilieri ale fiecărui partid sau candidaturile independente, s-au putut depune până la ora 24 a zilei de marți, 26 aprilie. Din cererile depuse, majoritatea au fost admise. Trei partide și un consilier județean care a dorit să candideze independent s-au trezit cu cererile respinse și, prin urmare nu pot candida.

Vă prezentăm în continuare lista partidelor cărora le-a fost admisă lista cu candidați la Consiliul Județean Timiș. Ca să acceadă în Consiliul Județean Timiș, partidele trebuie să îndeplinească pragul electoral de 5 la sută, ceea ce înseamnă, de obicei, că primii doi consilieri de pe listă au locuri asigurate în noul consiliu. De asemenea, primul pe lista fiecărui partid este cel care va fi propus de formațiunea politică pentru a ocupa postul de președinte al consiliului județean. De data aceasta, liderul CJ Timiș va fi decis de consilierii aleși, prin vot.

Cererile de candidatură admise pentru Consiliul Județean Timiș (sunt menționați doar primii doi candidați de pe listă):

PNL – Alin Popoviciu, Marian Constantin Vasile
PMP – Roxana Iliescu, Dorin Cândea
ALDE – Traian Stancu, Ion Davițoiu
PSD – Sorin Grindeanu, Călin Dobra
PPU – Lidia Laction, Raoul Gordeanu
UDMR – Molnar Andrei, Dragotoiu Radmila – Georgiana
PRU – Adrian Claudiu Chelu, Ioan Sârbu
UNPR – Titu Bojin, Ion Răducanu
BUN – Viorica Ceaușu, Ludovic Mardari
PND – Alexandru Botici, Nicolae Pupăzan
UCDR – Cosmin Cionca, Dănuț Prichici
PNȚCD – Valentin Moldovan, Agoston Odon

Lista cererilor respinse:
Marius Martinescu – independent
PRM
M 10
PER

Candidaturile au fost respinse din cauza numărului prea mic de semnături de susținere. Pentru a candida la Consiliul Județean Timiș este nevoie de semnături de susținere din partea a 1 la sută din numărul de alegători, adică, în cazul celui mai vestic județ al țării – 6201 iscălituri.

Articole pe aceeași temă:

11 candidati pentru Primaria Timisoara. Trei candidaturi respinse0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor