Candele aprinse, in Piata Unirii din Timisoara, pentru victimele SIDA. 800 de pacienti lupta in Vestul tarii

De Adrian Panduru
Candele aprinse, in Piata Unirii din Timisoara, pentru victimele SIDA. 800 de pacienti lupta in Vestul tarii
© Tion: Candele aprinse, in Piata Unirii din Timisoara, pentru victimele SIDA. 800 de pacienti lupta in Vestul tarii
SIDA este un cuvânt care pe mulți îi sperie, dar cu care nu puțini trebuie să lupte. Unii au pierdut lupta cu SIDA, alții sunt încă pe baricade. Pentru cei care au pierdut lupta cu SIDA au fost aprinse lumânări la Timișoara, iar oamenii au fost îndemnați să-i susțină pe cei care încă luptă…

S-au aprins candele pe caldarâm, în Piața Unirii din Timișoara, duminică seara. Zeci de candele au fost așezate în formă de fundă, în Piața Unirii, iar mai mulți voluntari au stat în jurul lor. La Timișoara s-a desfășurat o nouă ediție a „Zilei Lumânărilor Aprinse”, eveniment organizat de Grupul Local de Acțiune HIV/SIDA.

Anul trecut, 170 de tineri din România au murit din cauza SIDA. Tot în 2015 au fost diagnosticate cu HIV aproximativ 700 de persoane, la nivel național. În Vestul țării, 800 de pacienți din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara se află în evidențele Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

Tot duminică seara au fost aprinse și candele, pe Bega, în memoria celor care au plecat dintre noi.

„Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse” este una dintre cele mai vechi și mai mari campanii din lume de mobilizare a comunității în scopul conștientizării sociale a HIV. Se dorește un apel la solidaritate globală și la înlăturarea discriminării persoanelor care se confruntă cu această infecție. „Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse” (The International AIDS Candlelight Memorial) este o campanie de încurajare a comunității locale să se implice în lupta împotriva SIDA.

Evenimentul a fost organizat de membrii Grupului Local de Acțiune HIV/SIDA Timișoara (Asociaţia Română Anti-SIDA – ARAS Timişoara, Societatea pentru Copii şi Părinţi – SCOP Timişoara, Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara, LGBTeam) în colaborare cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor