Când se suspendă votarea?

Când se suspendă votarea?
Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca desfăşurarea referendumului din 25 noiembrie 2007, referitor la votul uninominal, să decurgă în bune condiţii.

Art. 33 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului precizează că puterile preşedintelui în această privinţă se întind şi în afara localului de vot, în curtea acestuia, la intrările în curte, precum şi pe străzi şi în pieţe publice, până la o distanţă de 500 de metri.

În afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare şi de delegaţii acreditaţi de BEC, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot peste timpul necesar pentru efectuarea operaţiunii de votare.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate suspenda votarea pentru motive temeinice. Aceasta nu poate depăşi însă o oră şi va fi anunţată prin afişare pe uşa localului de vot.

Durata tuturor suspendărilor nu poate depăşi două ore. În timpul suspendării, urnele de votare, ştampilele, buletinele de vot şi toate lucrările biroului electoral vor rămâne sub pază permanentă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor