Campusul universitar Oituz va fi gata, cel mai probabil, în 2013

4Comentarii
Campusul universitar Oituz va fi gata, cel mai probabil, în 2013
Universitatea de Vest din Timişoara continuă investiţiile în campusul universitar Oituz, inaugurat în luna decembrie a anului trecut. Conducerea universităţii speră ca până în 2013 studenţii să aibă acces la un bazin de înot, o sală sportivă şi un nou complex de cămine. De asemenea, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor se va muta într-o clădire nouă, iar universitatea va include şi un Institut de Cercetări Avansate de Mediu.

Universitatea de Vest din Timişoara nu pare să fie foarte afectată de criza economică. După ce în luna decembrie a anului trecut a fost inaugurat campusul universitar Oituz, în cadrul căruia funcţionează deja un ring bursier şi un centru de simulări antreprenoriale, iată că investiţiile continuă.

Astfel, Universitatea de Vest are două proiecte majore, care se află momentan în evaluare tehnică. Este vorba despre extinderea Facultăţii de Arte şi Design şi de construcţia unei noi clădiri pentru Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, pentru care se solicită finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional, în valoare de aproximativ 16 milioane de euro. În al doilea rând, conducerea UVT mai doreşte edificarea unui Institut de Cerecetări Avansate de Mediu, care a trecut deja de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, proiect a cărui valoare este estimată la 15 milioane de euro. Rectorul de la Universitatea de Vest, Ioan Talpoş, estimează că cele două construcţii vor fi gata până în 2013. De asemenea, Universitatea de Vest are în vedere construcţia unui nou complex de cămine, care va oferi peste 900 de locuri de cazare pentru studenţi şi a cărui construcţie va demara, „dacă totul merge bine”, în toamnă.

Laboratoare de chimie şi un bazin de înot pentru studenţi

În viitorul ceva mai apropiat însă, studenţii vor putea folosi laboratoarele de chimie care se afă deja în perimetrul campusului, probabil din luna martie. Mai apoi, până la debutul anului universitar 2010-2011, Universitatea de Vest va avea la dispoziţie, în campusul Oituz, o sală de sport cu toate facilităţile pentru stiudenţi, precum şi un bazin de înot, a cărui construcţie va începe din primăvară. Conducerea UVT mai doreşte amenajarea unei cafenele a artiştilor, unde studenţii de la Facultatea de Arte şi Design să îşi poate expună lucrările. „Ne dorim ca întreaga zonă să se cheme Piaţa Universităţii, pentru că Timişoara nu are o Piaţă a Universităţii, spre deosebire de Bucureşti, Iaşi sau Cluj”, spune rectorul Universităţii de Vest, Ioan Talpoş.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor