Campioni la amenzi neplatite, au adunat mii de ore de munca

De A. Strugariu
1Comentariu
Campioni la amenzi neplatite, au adunat mii de ore de munca
Campioni la amenzi neplatite, au adunat mii de ore de munca
Dacă unii dintre cei sancţionaţi de Poliţia Locală Timişoara vin să-și plătească amenzile atunci când află că trebuie să presteze activităţi în folosul comunității, alții acumulează mii de ore de muncă. În topul „campionilor” se află persoanele care au adunat zeci de amenzi pentru cereşetorie, tulburarea liniştii publice, abandonarea de deşeuri, distrugeri şi comerţ fără autorizaţie.

Biroul Juridic al Poliției Locale Timișoara monitorizează în continuare cazurile în care este propusă înlocuirea sancțiunilor neachitate de către contravenienți cu muncă în folosul comunității, la ora actuală fiind înregistrate aproximativ 350 de dosare de acest gen. Există și cazuri în care, aflând că sancțiunile neplătite au dus la procese în instanță și există posibilitatea să fie puși să muncească în folosul comunității, contravenienții s-au prezentat pentru a-și achita amenzile primite, spun reprezentanţii Poliţiei Locale. Până acum, cinci persoane şi-au plătit astfel amenzile pe care le primiseră pentru că au călătorit fraudulos cu mijloacele de transport în comun sau şi-au parcat maşinile în locuri nepermise.

„La extrema cealaltă se află persoanele cu număr mare de sancțiuni care nu au niciun bun pe numele lor și nu pot fi executate silit de către primăriile din localitățile de domiciliu. Potrivit OG 2/2001, prestarea unei activități în folosul comunității poate fi stabilită numai pe o durată ce nu poate depăși 300 de ore. Cu toate acestea, există numeroase cazuri în care contravenienții au acumulat zeci de sancțiuni neplătite și ar trebui să presteze mii de ore în folosul comunității”, spune purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Campion este un bărbat din Alba care a ajuns în instanță cu 20 de amenzi, în valoare de 3.950 de lei, ceea ce înseamnă că ar trebui să presteze 2.040 de ore de muncă în folosul comunităţii în localitatea de domiciliu. Acesta a fost sancționat pentru tulburarea liniștii publice, abandonarea de deșeuri și acte de comerț fără autorizație. Un alt bărbat, din județul Botoșani, a fost amendat de 16 ori pentru practicarea cerșetoriei, tulburarea liniștii publice, consum de alcool pe stradă și distrugerea băncilor de pe domeniul public. Contravaloarea celor 4.250 de lei cumulați din sancțiuni se ridică la 1.450 de ore de muncă în folosul comunității. În acelaşi top se regăseşte şi o femeie din Baia Mare, judeţul Maramureș, care a acumulat 18 amenzi, în special pentru cerșit și abandonarea de deșeuri. În cazul acesteia, instanța a stabilit că trebuie să presteze 152 de ore de muncă în folosul comunității.

Calator fraudulos obligat la munca in folosul comunitatii in Parcul Rozelor

Calatorii fraudulosi si comerciantii de ocazie, pusi la munca in folosul comunitatii1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor