Campionat de fotbal impotriva traficului de persoane, la Timisoara. Peste 70 de victime in Timis

De Adrian Panduru
1Comentariu
Campionat de fotbal impotriva traficului de persoane, la Timisoara. Peste 70 de victime in Timis
© Tion: Campionat de fotbal impotriva traficului de persoane, la Timisoara. Peste 70 de victime in Timis
La Timișoara va avea loc un campionat de fotbal împotriva traficului de persoane. Evenimentul se desfășoară sub titulatura “Cupa Justiţiei”. Acţiunea îmbină sportul cu sesiuni de informare privind traficul de persoane şi metodele prin care elevii se pot proteja împotriva acestui fenomen. În Timiș, peste 70 de persoane au fost identificate anul trecut ca fiind victime ale traficului de persoane.

Evenimentul de prevenţie va avea loc în Timişoara, în data de 11 iunie 2016, la Liceul Teoretic Iris (str. Cosminului nr. 40 ), între orele 09:00 – 13:00. Acţiunea care îmbină sportul cu sesiuni de informare privind traficul de persoane şi metodele prin care elevii se pot proteja împotriva acestui fenomen, are ca obiective: creşterea gradului de conştientizare a publicului larg din judeţul Timiş cu privire la fenomenul traficului de fiinţe umane, reducerea pericolului traficului de persoane pentru grupurile vulnerabile în rândul grupului ţintă, în special tinerii, confruntarea cu stigmatizarea şi discriminarea împotriva victimelor traficului de fiinţe umane, în special privind prostituţia forţată.

Nu mai puțin de 77 de persoane au fost identificate în anul 2015 că fiind victime ale traficului în judeţul Timiş. Dintre acestea, 18 persoane au provenit din mediul urban, iar alte 39 de persoane au provenit din mediul rural. 30 de procente dintre aceste persoane au fost traficate prin exploatare sexuală, 65 de procente prin muncă, iar alte 4 procente prin cerşetorie forţată, conform datelor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Până în prezent participante la eveniment sunt șase echipe de fotbal:

Liceul Teoretic Iris Timişoara,

Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu Timişoara,

Liceul Teoretic Buziaş,

Liceul Teoretic “Vlad Ţepeş” Timişoara

Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timişoara

Colegiul Economic Timişoara.

Echipele de băieţi sunt alcătuite din 6 jucători + 4 rezerve, elevi cu vârste între 14 – 18 ani. De asemenea, va avea loc un meci de fotbal cu fete provenite din instituţii sociale care lucrează cu persoane abuzate. Pe lângă meciurile de fotbal, vor avea loc şi alte activităţi sportive ( jocuri cu mingea, tenis, etc ), dar şi activităţi artistice.

„Derulăm constant campanii de prevenţie împotriva traficului de persoane în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad, prin prezentări în şcoli, distribuire de materiale informative pe stradă, dar şi sesiuni de informare a cadrelor didactice şi alţi actori care pot transmite mai departe informaţia. Acum, prin fotbal şi activităţi sportive aducem împreună elevi, fete şi băieţi, din zona urbană, dar şi rurală a judeţului şi avem ocazia să le vorbim despre un fenomen care este real şi trebuie combătut”, a spus Laurenţiu Dincă, coordonator Centrul Regional Timişoara – Agenţia Naţională Împotriva Traficului de persoane.

„Am încercat să găsim o modalitate interesantă de a strânge elevi, atât din şcoli speciale dar şi învăţământul de masă, prin fotbal şi să le spunem mai multe despre ce este traficulul de fiinţe umane. Ne bucurăm să avem o deschidere mare din partea Inspectoratului Şcolar Timiş şi Liceul Teoretic Iris pentru această acţiune. Aşteptăm peste 100 de persoane să ia parte la acest campionat, iar echipa care câştigă va duce acasă trofeul «Cupa Justiţiei»”, a declarat Flavius Ilioni – Loga, manager local AIDRom Timişoara.

Organizatorii acestui eveniment sunt Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timişoara în colaborare cu Inspectoratul Judeţean Şcolar şi Centrul AIDRom Timişoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor