Campion la amenzi, obligat la mii de ore de munca in folosul comunitatii

De Alina Strugariu
Campion la amenzi, obligat la mii de ore de munca in folosul comunitatii
Un bărbat din Giurgiu are de prestat aproape 2.700 de ore de muncă în folosul comunitaţii după ce a încasat zeci de amenzi de la poliţiştii locali din Timişoara în ultimii ani. Cum nu le-a plătit, omul a fost obligat de instanţă la mii de ore de muncă în folosul comunităţii, pe care trebuie să le presteze în localitatea de domiciliu.

Reprezentanţii Biroului Juridic al Poliției Locală Timișoara spun că anul acesta au fost formulate peste 200 de cereri, în tot atâtea dosare, pentru înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale cu prestarea unei activități în folosul comunității.

„Un caz demn de menționat este cel al lui Horvath Nicolae, de 33 de ani, cu domiciliul în Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, care a făcut până acum obiectul a 49 de dosare pentru sancțiuni neplătite către Poliția Locală, fiind emise tot atâtea sentințe de înlocuire a sancțiunilor primite cu muncă în folosul comunității. Cele 49 de sentințe însumează un număr de 2.680 de ore de muncă în folosul comunității. Acesta a primit în ultimii ani sancțiuni pentru apelarea la mila publică, tulburarea liniștii publice, abandonarea de deșeuri, săvârșirea în public de acte obscene, însușirea de deșeuri reciclabile etc”, spune purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Cei mai mulţi contravenienți în cazul cărora s-a decis prestarea de activităţi în folosul comunităţii provin din alte localități ale țării, deciziile fiind transmise primăriilor din localitățile de domiciliu. De regulă, persoanele care nu-şi plătesc amenzile sunt cele sancţionate pentru cerşetorie, prostituţie, consum de alcool pe domeniul public şi depozitare ilegală de deșeuri pe domeniul public.

Calator fraudulos obligat la munca in folosul comunitatii in Parcul Rozelor

Hotii vor face munca in folosul comunitatii de anul viitor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !