Campanie publică în favoarea românilor

1Comentariu
Campanie publică în favoarea românilor
Campania de diplomaţie publică ”Cuvinte uitate ale admiraţiei” a fost lansată, la începutul acestui an, la Varşovia, autobuzele fiind inscripţionate cu aprecieri măgulitoare la adresa românilor, aparţinând unor mari personalităţi ale istoriei poloneze.

Campania a fost concepută cu scopul principal de a repune în circulaţie o „memorie istorică favorabilă românilor şi pentru a crea, cu procedee cât mai credibile şi cu instrumente cât mai eficiente, o atitudine favorabilă faţă de România, români, cultura română în rândul unui public cât mai larg, nu neapărat binevoitor”. „Cuvintele admirative” au fost rostite, cu diferite prilejuri, de unele dintre cele mai mari personalităţi politice şi culturale ale istoriei poloneze.
Astfel, Papa Ioan Paul al II-lea a spus: „România este grădina Maicii Domnului”, aşa după cum mareşalul Józef Piłsudski considera că „Alianţa polono-română trebuie să dureze”, marele poet Julian Tuwim afirma „Dacă-i vorba de bani, e mai sigur să-mi stea în buzunare, dacă vine vorba de alianţe, atunci să le facem cu românii”, iar scriitoarea Kazimiera Iłłakowiczówna a declarat că „Poporul român a fost pentru noi un adevărat frate”.
Campania din Varşovia, care a costat sub 2.000 de euro şi se va desfăşura timp de 21 de zile, până în 18 ianuarie, poate fi considerată proiectul-pilot al unei iniţiative care, în forme mai extinse, poate fi realizată şi în Cracovia, Poznań, Wrocław, Gdańsk sau în alte oraşe poloneze.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor