Campanie la Timisoara: Puteti dona rechizite pentru a ajuta 100 de copii din familii defavorizate

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Campanie la Timisoara: Puteti dona rechizite pentru a ajuta 100 de copii din familii defavorizate
© Tion: Campanie la Timisoara: Puteti dona rechizite pentru a ajuta 100 de copii din familii defavorizate
„Toți copiii au nevoie de școală” este titlul campaniei lansate de Organizatia „Salvaţi Copiii” Filiala Timişoara pentru colectarea de rechizite. Timișorenii pot ajuta aproximativ 100 de copii din familii defavorizate să își poată continua școala.

În perioada 9-31 mai, timişorenii dornici să se implice în a sprijini aproximativ 100 de copii din familii defavorizate să îşi poată continua studiile şi astfel să fie pregătiţi pentru viaţă, sunt rugaţi să ajute prin donarea de rechizite (cărţi, caiete, ghiozdane, orice poate folosi un copil la şcoală).

Punctele de colectare sunt următoarele:

La sediul Salvaţi Copiii din Timişoara (Bulevardul Revoluţiei nr. 1, interfon 25), de luni până vineri, de la ora 8 la 16.

La Ambasada (strada Anton Seiller, nr. 2), de luni până sâmbătă, de la ora 10 la 22.

Asigurarea dreptului la educație pentru toți copiii este o prioritate de bază a Organizației „Salvați Copiii”.

„Scopul nostru este să asigurăm accesul la educație de calitate pentru toți copiii, axându-ne pe necesitățile lor. Unul din motivele abandonului şcolar este sărăcia combinată cu nivelul scăzut de instruire al părinților. În anul 2012, 52,2% din copiii români erau afectați de sărăcie și riscul de excluziune socială, acesta fiind cel mai mare procent înregistrat din momentul aderării României la Uniunea Europeană și reprezentând aproape dublul mediei europene. Dintre toate statele europene, România alocă cele mai mici sume de bani per elev”, transmit reprezentanții „Salvați Copiii”.

Sprijinul educaţional oferit de Organizația „Salvaţi Copiii” Filiala Timişoara contribuie la îmbunătățirea pregătirii școlare atât în rândul preșcolarilor cât și a școlarilor și implicit la reducerea abandonului școlar, prin oferirea programului „Școală după școală”. Astfel, în prezent, 100 de copii cu risc de abandon școlar beneficiază de suport educațional, socializare, sprijin pentru dobândirea abilităților de viață independentă, consiliere psihologică și suport material. Copiii care nu au fost școlarizați corespunzător vârstei sau au abandonat școala și au depășit vârsta de școlarizare sunt sprijiniți să revină la școală prin intermediul programului „A doua șansă”. Prin acest program, acești copii sunt stimulați pe plan educativ și asistați în procesul de înscriere/reînscriere la școală.

De 24 de ani, „Salvaţi Copiii”, prin filiala locală din Timişoara, se implică activ în proiecte care vizează copiii aflaţi în grija organizaţiei, şi nu numai. În România, în anul 2012, aproape 400.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani (inclusiv) nu erau încadrați în sistemul educațional (preșcolar, liceu, universitate sau școală profesională), deși aveau vârsta corespunzătoare. De asemenea, numărul copiilor care abandonează școala pe parcursul unui an este extrem de ridicat, rata abandonului şcolar fiind de aproape 20%, fapt care plasează România între cele 4 țări europene cu cel mai mare procentaj în acest domeniu (potrivit Eurostat).

Alte articole pe aceeași temă:

Salvati Copiii Timisoara a inceput o noua batalie impotriva etichetelor si batailor

Vreau si eu la scoala! Campanie pentru dotarea cu rechizite si ghiozdane a copiilor aflati in nevoie din Timis1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor