Campania de vaccinare pentru papiloma virus şchioapătă înainte de a fi aplicată

4Comentarii
Campania de vaccinare pentru papiloma virus şchioapătă înainte de a fi aplicată
Mult comentata campanie naţională de vaccinare a fetelor împotriva cancerului de col uterin porneşte şchiopătând din faşă.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi secretarul de stat de la Ministerul Învăţământului, Svetlana Preoteasa, au decis brusc să convoace o videoconferinţă cu prefecturile din ţară. Ei au dorit să-i informeze pe reprezentanţii Guvernului în teritoriu, medicii de familie şi reprezentanţii Inspectoratelor şcolare Judeţene despe ce şi cum se va face cu aceste vaccine. Comportamentul lui Nicolăescu din timpul videoconferinţei, destul de arogant, dar şi răspunsurile ciudate oferite de secretarul de stat Svetlana Preoteasa nu prea au reuşit să ajute la implementarea programului. Nicolăescu era deranjat de întrebările puse de specialiştii prezenţi la sediile Prefecturilor, pe care i-aconcediat scurt cu o atitudine de genul: “Ştiu eu. Voi doar să faceţi!” Mai mult, el a acuzat presa de dezonformare şi rea intenţie, spunând că oferă informaţii eronate publicului, aceasta chiar dacă acest vaccin este destul de controversat, în unele cazuri producând reacţii adverse la cele care au beneficiat de imunizare. Mulţi dintre părinţii copiilor vizaţi de vaccinare nu prea sunt încântaţi de această operaţiune, spunând chiar că nu sunt de acord cu vaccinarea. „Se vor face şedinţe cu părinţii şi aceştia vor fi informaţi. Când se vor face aceste şedinţe? Facem şi astăzi, nu e problemă”, spunea Preoteasa, stârnind zâmbete în sala de videoconferinţe a Prefecturii Timiş. Mai marii de la Guvern vor demararea imediată a programului de vaccinare împotriva papilloma virus, cel care provoacă cancerul de col uterin, aceasta chiar dacă părinţii sau măcar şefii de şcoli să fi fost informaţi în legătură cu programul. Interesant este că o mare parte din dozele de vaccine erau deja în teritoriu, cei responsabili nu s-au gândit să pună la punct campania de informare. Până atunci, la şcoli trebuie făcute tot felul de liste, cu tinerele care au fost vaccinate, cu cele care nu au fost vaccinate şi cu semnăturile celor care au refuzat vaccinarea. Ce se va face cu listele? Ele se adună…în final vor ajunge undeva cândva. Despre eventuale efecte adverse, un specialist în medicină prezent de asemenea la discuţiile video a spus că nici nu se gândeşte la aşa ceva, „dar dacă apar, să ne anunţaţi, să treceţi pe liste”, spunea acesta.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor