Campania de donare de sange la Universitatea Politehnica Timisoara a fost un succes

De Marcel Hoster
Campania de donare de sange la Universitatea Politehnica Timisoara a fost un succes
© Tion: Campania de donare de sange la Universitatea Politehnica Timisoara a fost un succes
Săptămâna Politehnicii, acțiunea prin intermediul căreia universitatea timișoreană a sărbătorit 97 de ani de existență, s-a încheiat vineri, odată cu acțiunea „O picătură pentru viață”, în cadrul căreia studenții și profesorii au donat sânge.

Succes în cadrul campaniei de donare de sânge pentru cei de la Universitatea Politehnica Timișoara. Peste 120 de studenți și profesori au donat sânge în cadrul campaniei „O picătură pentru viață”, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara în perioada 13 – 17 noiembrie. Acțiunea a încheiat seria de manifestări din cadrul Săptămânii Politehnicii, ce a marcat împlinirea a 97 de ani de existență a UPT. Organizatorii, Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Politehnica Timișoara, au anunțat că peste 120 de persoane, studenți și cadre didactice, au donat peste 50 de litri de sânge. Unul dintre scopurile acțiunii s-a referit la conștientizarea importanței existenței unei rezerve de sânge în spitale, dar și de a-i conștientizarea și sensibiliza pe studenți asupra actului de donare de sânge.

„Mulțumim studenților pentru gestul lor altruist. Acțiunea a reprezentat un succes în special prin prisma faptului că studenții au conștientizat faptul că prin actul de donare de sânge ajutăm pacienții din spitale. Din sângele unui donator se pot ajuta trei persoane și astfel se pot salva trei vieți. Actele de donare de sânge ar trebui să continue și în afara acestor campanii, dat fiind faptul că rezerva existentă la acest moment este mult sub necesar”, a declarat Rodica Lighezan, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !