Caminele Universitatii de Vest Timisoara, supravegheate cu zeci de camere video

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
8Comentarii
Caminele Universitatii de Vest Timisoara, supravegheate cu zeci de camere video
© Caminele Universitatii de Vest Timisoara, supravegheate cu zeci de camere video
Atenție se filmează! Începutul noului an universitar aduce și 88 de camere de supraveghere care vor monitoriza orice mișcare în căminele Universității de Vest Timișoara.

Căminele UVT vor fi mai sigure începând din această toamnă, odată cu instalarea unui nou sistem video performant. Astfel, în urma unei investiții a Universității de Vest, căminele instituției din Complexul Studențesc beneficiază de un sistem de supraveghere centralizat. Acesta își are sediul în căminul C13 și are ca scop monitorizarea camerelor de supraveghere video din căminele UVT situate în campus. În total, în aceste spații sunt montate 88 de camere de supraveghere amplasate la intrări în cămine, pe holuri, pe fiecare etaj cel puțin câte două. De asemenea, în C15 și C16 sunt câte două camere de exterior pe fiecare cămin în parte.

Imaginile captate de pe camerele de supraveghere din cămine sunt transmise, prin fibră optică, la Dispeceratul de monitorizare centralizat din C13, iar conținutul imaginilor sunt afișate în timp real, printr-un panou de control, angajați ai UVT fiind desemnați să le analizeze.

„Viața de student înseamnă mai mult decât activitatea de predare-învățare. Studenții au nevoie de condiții și siguranță atât în sălile de curs, cât și în spațiile locative. Sistemul de monitorizare centralizat este parte a unor măsuri de creștere a gradului de siguranță în cămine, dar și în zona perimetrală acestora. Își petrec cea mai mare parte a zilei în aceste zone și considerăm absolut necesar ca studenții să se simtă în siguranță”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Etapa de securizare video a căminelor UVT nu se opreşte aici. În viitorul apropiat urmează o nouă etapă a investiției. Astfel, se va suplimenta numărul camerelor de supraveghere cu încă 200, în cele 10 cămine ale UVT. Prin această investiție se dorește și o supraveghere mai largă a zonelor perimetrale, a bucătăriilor, spălătoriilor, astfel încât să se realizeze detecția și identificarea oricărei încercări de pătrundere neautorizată în cămine.

Potențialul declanșării unei infracțiuni sau contravenții în perimetrul căminelor studențești este unul ridicat în contextul în care în jurul clădirilor se află alei pietonale intens circulate, restaurante, cluburi, etc. Camerele suplimentare în bucătarii și spălătorii au ca scop diminuarea riscurilor de producere a unor evenimente antisociale sau accidente. De altfel, această măsură vine la câteva zile zile după ce un tânăr a fost snopit în bătaie în Complexul Studențesc.

Articole pe aceeași temă:

Un tanar se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost calcat in picioare de 5 indivizi in Complex

Tanarul batut in complexul studentest este in moarte clinica

Tanarul batut cu bestialitate in Complexul Studentesc din Timisoara s-a stins din viata8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor