Camerele video pentru secţiile speciale de vot creează nelămuriri

1Comentariu
Camerele video pentru secţiile speciale de vot creează nelămuriri
Alegerile prezidenţiale ridică probleme în teritoriu. Necesitatea montării unor camere de filmat în secţiile de votare speciale, ce se vor înfiinţa în fiecare localitate, nelămureşte autorităţile.

Modificarea modului de organizare a scrutinului a impus montarea de camere de luat vederi în aceste locaţii, destinate exercitării votului de către cei aflaţi în tranzit prin o localitate, alta decât cea de domiciliu. Primarii din judeţ au fost informaţi de necesitatea instalării acestor camere şi s-au arătat nemulţumiţi, mai mult spunând că nu au bani pentru asemenea investiţii. De fapt, investiţii de vreo 10 euro… Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, s-a arătat extrem de nemulţumit de reacţia şefilor de primării. „Nu cred că există vreo comună care să nu aibă un calculator şi o cameră web instalată la acesta. Nu e vorba de aparate profesionale de filmat cu camere web. Acestea se instalează la intrarea în secţie şi imaginile se stochează, în format digital, pe acel calculator”, a spus Băcală.

Prefectura a transmis în teritoriu o notă prin care cere primăriilor să determine posibilitatea de a dota din mijloace proprii cu asemenea camere de preluat imagini. Nelămurirea mare a apărut referitor la determinarea modului de finanţare a acestora. Desigur, efortul financiar este ridicat, suma de 10 euro este una cu „greutate”…

Iniţial, mulţi primari au înţeles că trebuie să-şi asigure din fonduri proprii aceste camere şi au anunţat că nu au bani pentru aşa ceva. Alţii au dedus că ar fi momentul să se pună pe dotat din banii bugetului central, transmiţând comenzi la Prefectură chiar pentru şapte asemenea camere. Nu se pune problema să se întâmple astfel. Chiar prefectul Mircea Băcală sugera primăriilor să doteze secţiile din resurse proprii, de la şcolile din localitate poate chiar şi de la domiciliul şefilor de primării, cu camere web, probabil apelând la bunul simţ al edililor.

Totuşi, situaţia a fost lămurită de ultimele precizări ale Instituţiei Prefectului. Cum organizator al alegerilor este Guvernul, cei care nu au camere de înregistrat vor obţine una din fondurile Executivului. Probabil că aceste ultime precizări vor produce o adevărată hemoragie de cereri de camere web, nicio primărie nu va risca să piardă o asemenea posibilitate de dotare. Rămâne de văzut unde vor rămâne camerele web după scrutin. Normal ele ar trebui predate celor care le-au finanţat, la fel se întâmplă de fiecare dată cu ştampilele sau cu telefoanele mobile speciale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor