Camera de Comerţ e mai bogată cu 2,4 milioane de euro

2Comentarii
Camera de Comerţ e mai bogată cu 2,4 milioane de euro
Punct final în disputa dintre instituţie şi statul român. Reprezentantă a mediului de afaceri, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara are de luni cu 2,4 milioane de euro mai mult în cont.

Aceasta după ce Ministerul de Finanţe a virat în contul CCIAT banii cuveniţi, după câştigarea la Strasbourg a unui proces prin care Camera a solicitat despăgubiri pentru apartamentele vândute în sediul din Piaţa Victoriei. CCIAT a reuşit să-şi dovedească statutul de urmaş al vechii Camere de Comerţ, care a deţinut în Timişoara două imobile. În consecinţă, a solicitat în instanţă restituirea proprietăţilor pe care aceasta le-a deţinut în perioada interbelică. În final, CCIA Timişoara a fost nevoită să se adreseze Curţii Europene pentru Drepturile Omului, aici reuşind să câştige în procesul intentat statului român. Cererea s-a referit la două clădiri, una în Piaţa Victoriei, unde este şi sediul central al Camerei, respectiv una pe strada Medicinei, tot din Timişoara. În urma sentinţei, CCIAT a primit înapoi câte cinci apartamente din fiecare clădire. La sediul din Piaţa Victoriei, instituţia deţinea deja subsolul, parterul şi primul etaj. La acestea se vor adăuga apartamentele care nu au fost deja vândute. Pentru restul de 25 de apartamente din clădire, care au fost vândute de stat către foştii chiriaşi, Camera de Comerţ a primit despăgubirile de peste 2,4 milioane de euro.

 

Taguri: , , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor