Calificative pentru universităţi

2Comentarii
UVT
UVT
Din acest an, universităţile româneşti vor fi ierarhizate în funcţie de calitatea ofertei educaţionale, dar şi de numărul absolvenţilor care-şi găsesc serviciu în specializarea urmată.

Noul sistem va duce la o competiţie benefică între universităţi, pentru a-şi atrage studenţii. Prin noua metodologie de evaluare a calităţii, realizată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, universităţile vor fi evaluate şi apoi clasificate în funcţie de organizare, de dotare materială, buget, angajaţi, dar şi în funcţie de calitatea predării.

„Se impune o reacreditare a universităţilor, dar şi a profesorilor. Prin prisma aderării la Uniunea Europeană, este nevoie de o recunoaştere reciprocă a diplomelor. Sunt universităţi care nu se ridică la nivelul liceelor, care parcă sunt din perioada interbelică. Au apărut tot felul de profesori şi conferenţiari surogat, a căror calitate este îndoielnică”, a afirmat Ştefan Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara. Nu în ultimul rând, acesta s-a referit şi la proasta salarizare a profesorilor.

Mai ales că, de anul acesta, fiecare catedră va fi evaluată anual de o comisie care va puncta performanţele didactice ale fiecărui profesor. Şi absolvenţii vor fi luaţi în calcul. Pentru un nivel minim de calitate, cel puţin 50% dintre ei trebuie să se angajeze cu contract de muncă în termen de doi ani de la data absolvirii.

Sabin Cercel
sabin.cercel@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor