Calendarul pedalarilor Verde pentru Biciclete si prioritatile organizatiei in 2016

De Bogdan Marta
1Comentariu
Calendarul pedalarilor Verde pentru Biciclete si prioritatile organizatiei in 2016
© TION: Calendarul pedalarilor Verde pentru Biciclete si prioritatile organizatiei in 2016 (foto: arhiva)
Cei de la Verde pentru Biciclete au dat publicității, luni, calendarul evenimentelor devenite deja tradiționale printre bicicliștii din Timișoara, cum ar fi Pedalarea de Primăvară sau Cochete pe biciclete. De asemenea, reprezentanții VpB au spus și care sunt prioritățile lor pentru comunitatea bicicliștilor, în 2016.

Anul 2016 pentru cei de la Verde pentru Biciclete va sta sub semnul respectului, aceștia spunând că acțiunile lor se vor îndrepta în două direcții mari: bicicleta ca stil de viață și infrastructură – conectivitate, practicabilitate și accesibilitate.

Astfel, pentru a susține bicicleta ca stil de viață, cei de la VpB au anunțat calendarul acțiunilor pe anul 2016. Acestea sunt: Pedalarea de Primăvară – 3 aprilie 2016; Cochete pe biciclete – 22 mai 2016; IA Românească pe Bicicletă – 19 iunie 2016; Ture cicliste bănățene – mai-august 2016; Cititori pe Bicicletă – 11 septembrie 2016; Numărătoarea de Toamnă – 9 octombrie 2016

În afară de aceste evenimente, cei de la VpB mai au drept obiective continuarea campaniei ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete”, demararea unei campanii online de conștientizare și educare, cu accent pe regulile de circulație în trafic și participări la Festivalul Plai și Săptămâna Mobilității Europene.

„Cea de-a doua direcție este dată de acțiunile de conștientizare asupra îmbunătățirilor care trebuie făcute pentru a optimiza infrastructura aferentă mersului pe bicicletă prin prisma conectivității, practicabilității și accesibilității. Vom face demersuri permanente la Primăria Municipiului Timișoara și vom solicita o colaborare continuă pentru soluționarea problemelor întâmpinate de bicicliști”, au mai trasmis cei de la VpB.

Aceștia au introdus și termenul #respectpentrubiciclisti și vor urmări rezolvarea unor probleme ale bicicliștilor din Timișoara, precum accesul liber în zona centrală, în anumite intervale orare și în anumite perioade ale anului, permiterea accesului bicicliștilor pe calea liniilor de tramvai, pistele vopsite pentru bicicliști – devenite alunecoase în condiții de ploaie/umiditate, crearea rampelor de acces pentru bicicliști, persoane cu dizabilități, persoane care se deplasează cu diverse vehicule nemotorizate și realizarea unor reparații la pistele de bicicletă existente (obstacole existente, concept greșit, dimensiune necorespunzătoare), ;amd.

„Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. Scopul este de a atrage atenţia asupra importanţei şi beneficiilor mersului pe bicicletă, de a evidenţia faptul că există biciclişti pe străzile oraşului şi de a atrage sprijinul autorităţilor locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete. Până in momentul de faţă, pe străzile din Timişoara circulă peste 16.000 de biciclişti cu număr Verde pentru Biciclete”, mai spun cei de la VpB.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor