Calendarul evaluarilor nationale in anul 2018

De Adrian Panduru
Calendarul evaluarilor nationale in anul 2018
© Foto: arhiva
Evaluările naționale la finalul claselor a 2-a, a 5-a și a 6-a în anul școlar 2017-2018 vor avea loc în luna mai. Vă prezentăm calendarul desfășurării acestor teste. Evaluările naționale de la finalul acestor clase sunt un test pentru a vedea nivelul de pregătire al elevilor.

Conform Ministerului Educației Naționale, probele se vor desfășura în intervalul 7 – 24 mai 2018. Evaluarea elevilor la finalul clasei a 2-a va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă vor avea loc în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică va avea loc în 9 mai, iar proba la limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor de la finalul clasei a 4-a are următorul calendar: limba română (15 mai), matematică (16 mai) și limba maternă (17 mai).
Elevii claselor a 6-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (5-6) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

„Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, rezultatele EN II se comunică părinților și sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor. La finalul ciclului primar, rezultatele EN IV sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem la nivelul acestui tip de învățământ, iar la finalul clasei a VI-a, rezultatele au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară. De asmenea, se comunică părinților”, transmite Ministerul Educației.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !