Căldura scoasă la licitaţie

Consilierii locali au stabilit marti noul preţ la gigacalorie: 118,27 lei noi. Acum două săptămâni a fost dezbătut public proiectul propus de Executiv care prevedea majorarea cu 45% a preţului gigacaloriei.

În cele din urmă, însă, consilierii locali nu au fost de acord cu acest proiect şi în şedinţa de ieri au fost discutate trei preţuri. PPCD a propus 118,27 lei noi, PNL 112,89 lei noi, iar PSD 107 lei noi, ceea ce ar fi însemnat doar majorarea adoptată de Guvern. În final a fost adoptat primul preţ cu 14 voturi pentru şi 13 împotrivă.

„Acest lucru reprezintă o majorare cu 30% faţă de fostul preţ de referinţă şi cu 10% faţă de preţul actual stabilit de Guvern, după majorarea de săptămâna trecută”, a precizat directorul economic al Primăriei, Adrian Bodo. Pentru acest preţ au votat consilierii locali ai PPCD şi PD iar împotriva lui cei ai PNL, PRM şi PSD.

„Este un compromis acceptabil şi pentru consumatori, şi pentru regie şi pentru Consiliu Local. De acum vor fi sprijinite la plata căldurii în jur de 30.000 de familii, din cele 88.000 câte sunt conectate la noi. Anul trecut, de acest ajutor au beneficiat aproximativ 15.000 de familii”, ne-a spus Ioan Piţurcă, directorul Colterm.
Regulament de plasare a anunturilor