Caldura cu economie, la RoEnergy South-East Europe 2010

Caldura cu economie, la RoEnergy South-East Europe 2010
Dacă aveţi ceva timp la dispoziţie şi dispuneţi de mijloacele de locomoţie necesare pentru a vă deplasa la centrul expoziţional Expovest, situat la ieşirea din Timişoara pe Calea Lugojului, puteţi să descoperiţi că banii plătiţi pentru factura la energia termică sau cea electrică poate fi redusă prin implementarea de noi tehnologii.

De joi şi până sâmbătă, un număr de 40 de firme şi organizaţii se prezintă în cadrul RoEnergySouth-East Europe 2010, un Târg Internaţional de Energii Regenerabile şi Eficienţă Energetică în Construcţii.

Acţiunea, una de nişă, are loc la Expovest, pe Calea Lugojului nr. 7. Participanţii oferă vizitatorilor acces la o sumedenie de informaţii şi tehnologii care mai de care mai inovatoare şi mai „verzi”. La loc de cinste sunt soluţiile de captare a energiei solare în scopul producerii de agent termic sau curent electric. Instalaţiile nu sunt chiar ieftine, dar nici scumpe. Pentru un asemenea captator solar pentru producerea de încălzire sau apă caldă menajeră se plătesc câteva mii de euro, dar banii se recuperează destul de repede prin eliminarea plăţii combustibililor clasici necesari, ne garantează reprezentanţii firmelor ofertante. Un alt punct de atracţie este standul unui furnizor de pompe de căldură. O soluţie destul de nouă pe plaiurile mioritice. Folosirea căldurii obţinută din sol reprezintă o soluţie tehnică utilizată de mai mult timp în ţările cu tradiţie în domeniul soluţiilor alternative în domeniul energiei. Preţurile sunt destul de piperate, iar recuperarea investiţiei durează mai mult. Totuşi, şi economia realizată este importantă. Sistemul de pompe de căldură poate oferi răcoare pe timpul verii şi căldură iarna.

O altă soluţie ingenioasă prezentată la RoEnergy se referă la un generator eolian, acesta fiind produs de o firmă timişoreană. De asemenea, în cadrul expoziţiei este programată şi prezentarea în premieră a unui soft de măsurare a potenţialului eolian. O altă vedetă a evenimentului este un bolid produs de BMW, un autoturism hibrid care foloseşte şi un motor electric, alături de cel clasic, cu combustie.

Vizitarea RoEnergy se poate face între orele 9.00 şi 17.30, intrarea fiind liberă. Expoziţia este deschisă până sâmbătă.

M. H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !