Căldura a pierdut procente

Căldura a pierdut procente
În comisiile de specialitate ale Consiliului Local s-a discutat ieri din nou pe tema proiectului de hotărâre privind majorarea preţului la energia termică.

„În urma dezbaterii organizate săptămâna trecută am modificat anexele la aceste proiect astfel încât astăzi am propus consilierilor locali o majorare cu 38% şi nu cu 45%”, ne-a spus  Adrian Bodo, directorul economic al Primăriei.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat că preţul naţional de referinţă al gigacaloriei va fi majorat la 1 noiembrie cu 20%, de la 89,6 lei (896.000 lei vechi) lei la 107,5 lei (1,075 milioane de lei vechi). Şi modul de tarifare va fi completat cu două sisteme de plată de tip binom.

Consumatorii vor putea alege fie să plătească tariful monom, reprezentând preţul naţional de referinţă, fie unul din cele două tarife de tip binom, care includ două componente fixe, de apă caldă pentru consum şi de încălzire, şi o componentă variabilă.

În aceste condiţii majorarea pe care o vor suporta timişorenii faţă de preţul de referinţă al gigacoliriei, în cazul în care consilierii locali vor aproba proiectul propus de Executivul local, va fi de 18%.
Regulament de plasare a anunturilor