Cafea „Vieneză"

Cafea „Vieneză"
Prezentăm azi o serie de reţete moderne pentru preparat cafea, preluate din literatura străină. Aceste reţete se bazează cu precădere pe anumite ingrediente, care, adăugate în cafea, conferă acestei băuturi miraculoase un caracter cu totul specific, care se aliniază celor mai moderne prenteţii şi celor mai sofisticate gusturi.

Cafea tare servită rece în pahare, acoperită la suprafaţă cu un strat de îngheţată presărată cu răzătură de baton de ciocolată neagră.

Cantităţi şi ingrediente: (pentru 8-10 persoane)

  • -½ l extract de cafea

  • -½ l smântână proaspătă

  • -¼ l sirop alb de 18° Beaume

  • -1 l îngheţată de vanilie, ciocolată

  • -100 g de răzătură de ciocolată neagră

Puteţi folosi orice alt sortiment de îngheţată, rezultatul fiind bineînţeles diferit la gust şi corespunzător fiecărui sortiment.

Modul de prepare:

-se amestecă extractul de cafea cu smântână şi siropul alb şi se păstrează în frigider până în momentul utilizării

-în fiecare pahar se pune câte un cub de gheaţă peste care se toarnă amestecul pregătit şi ţinut la frigider, până la înălţimea de 2 cm sub bordul paharului

-operaţiunea se încheie asortându-se deasupra fiecare pahar cu o „coroană” de îngheţată dintr-unul din sortimentele amintite, peste care se presară răzătură de ciocolată neagră, întrucât aceasta este mai dură decât ciocolata cu lapte. Se va servi rece.

Citeste mai multe retete de preparare a cafelei

Sursa: Infogradina.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor