Cad casele în Banat

Cad casele în Banat
Topirea zăpezilor şi căderile masive de precipitaţii provoacă dezastre în vestul ţării. Trei case din comuna Birda au ajuns una cu pământul, din cauza infiltraţiilor de apă. Pare mai mult o aşezare lacustră, întrucât apa a ajuns în curţile oamenilor şi a năvălit în case.

Peste 300 de gospodării se află în această situaţie. Deşi există şanţuri de drenare a apei, unele amenajate recent, apa nu mai are unde să se ducă. Specialiştii în domeniu spun că nivelul apei freatice este ridicat, din cauza tăpirii zăpezilor şi a ploilor din ultima perioadă. Mai grav este că au început să cadă zidurile exterioare de la case şi chiar grinzile pe oameni.

“Apa în casă e până la genunchi. Porcii i-am pus în pat, că apa la ei e de jumate de metru”, spunea o localnică.

Consiliul Judeţean Timiş a fost informat despre aceste probleme încă de la finele lunii trecute. Săptămâna aceasta au avut loc noi interpelari.

“În acest moment i-am ajutat cu ce am putut. Cu oameni sau ce materiale am avut la dispoziţie. Vor fi alocate 20 de milioane de lei pentru materialele necesare, lemn şi cărămidă. Mai avem în derulare un alt proiect, de 150 de milioane, pentru reabilitarea reţelei de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale”, a afirmat Leontin Duţă, primarul localităţii Birda.

Consiliul Judeţean urmează să trimită în zonă o echipă de experţi topografi, pentru a găsi o soluţie de a elibera gospodăriile de apă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor