Cad capete de directori în Primăria Timişoara

4Comentarii
Cad capete de directori în Primăria Timişoara
Timişoara – Şeful Direcţiei Edilitare a primăriei, Dumitru Andor, trebuie să părăsească postul de director începând cu 1 noiembrie 2008, din cauza unui concurs “cu cântec” organizat de către municipalitate, anulat de instanţă.

Deşi Dumitru Andor a ocupat postul de director al Direcţiei Edilitare din cadrul Primăriei Timişoara, prin concurs, acum câţiva ani, iată că acum instanţa a hotărât anularea respectivului concurs. Totul a pornit de la unul din contracandidaţii de atunci ai lui Andor, Maria Man, care a contestat modul de desfăşurare al concursului organizat de către municipalitate. Femeia a obţinut câştig de cauză în instanţă. Aşa că, acum, directorul Andor trebuie să plece… Reprezentanţii primăriei s-au cam ferit să comenteze subiectul. Secretarul Ioan Cojocari ne-a declarat că trebuie studiat dosarul, pentru a se vedea dacă merită să se facă recurs, iar şeful Serviciului Juridic, Sorin Chira, ne-a spus că nu poate oferi detalii pentru că dosarul este undeva fie prin biroul secretarului, fie prin cel al primarului, plecat din localitate… “Există o sentinţă definitivă din partea instanţei, noi trebuie să o aplicăm şi să organizăm un nou concurs. Au fost motive de ordin procedural, lucruri care nu pot fi imputate primăriei, de exemplu că din comisia de concurs nu a făcut parte un reprezentant al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Flavius Boncea. Bineînţeles, acesta nu este singurul motiv! Dumitru Andor spune că aşteaptă ca secretarul să-i aducă la cunoştinţă sentinţa şi că probabil vă părăsi postul. Conducerea primăriei susţine că următorul concurs va fi organizat ca la carte: “Se va organiza un nou concurs, care garantez că va îndeplini toate condiţiile legale şi va câştiga cel mai bine pregătit. Poate să participe oricine, inclusiv domnul Andor. El este un om cu experianţă în domeniu, bineînţeles că peste tot este loc de mai bine…”, spune viceprimarul Sorin Grindeanu, cel care răspunde de partea edilitară. De la 1 noiembrie, director interimar ar putea fi numit fie Marius Oneţiu, şeful Biroului Hidrotehnic, fie Ioan Zubaşcu, şeful Serviciului Energetic. Nu este primul concurs cu probleme organizat de primărie în ultimii ani! Instanţa a anulat şi concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” organizat de municipalitate, după ce unul dintre candidaţi a contestat mai multe lucruri dubioase.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor