Bush, cu sticla în gură!

Bush, cu sticla în gură!
Excesele din tinereţea preşedintelui SUA, în filmul „W“ al lui Oliver Stone.

De la un împătimit al alcoolului la liderul lumii. Aşa poate fi rezumată povestea vieţii preşedintelui american George W. Bush, în curs de transpunere pe peliculă de către regizorul Oliver Stone. Potrivit unui scenariu preliminar, intrat în posesia ABC News, filmul, intitulat „W“, va prezenta etapele prin care a trecut cel mai puternic om al lumii, relevă „The Telegraph“.

Totodată, filmul va evidenţia profunda influenţă pe care a avut-o tatăl actualului preşedinte asupra acestuia, care s-a manifestat inclusiv în ceea ce priveşte obsesia lui George W. Bush pentru Irak.

Pelicula este, în fapt, o poveste clasică americană. În prima parte a vieţii, personajul principal este un petrecăreţ înrăit, care trăieşte în umbra celebrului său tată. Apoi, personajul renunţă la alcool, devine religios şi îşi găseşte un nou scop în viaţă. Se naşte însă o întrebare: „dorinţa sa de a-şi impresiona tatăl şi cea de a scăpa de propriii lui demoni pun lumea în pericol?“.

O tinereţe zbuciumată

Cel mai puternic om al lumii va fi interpretat, cel mai probabil, de actorul Josh Brolin, care a jucat în „No Country for Old Man“, care a câştigat anul acesta Oscarul pentru cel mai bun film.

Pelicula nu va fi lipsită de întâmplă ri haioase, dar oarecum jenante, din viaţa actualului preşedinte. Scenariul se axează pe câteva momentecheie din viaţa lui George W. Bush. Este vorba, în primul rând, despre zvonurile potrivit cărora tatăl său ar fi tras sfori pentru a-l ajuta pe actualul preşedinte american să intre la Harvard Business School.

Un alt moment crucial este cel în care George W. Bush îşi ia angajamentul să se lase de băutură, după ce se trezeşte într-o dimineaţă (la scurt timp după ce împlinise 40 de ani) cu o mahmureală groaznică.

În pelicula biografică este redată şi obsesia lui Bush pentru invadarea Irakului, pe care Stone o cataloghează drept o dorinţă de a răzbuna tentativa de asasinare a lui Bush senior pusă la cale de fostul dictator irakian Saddam Hussein.

Nu sunt trecute însă cu vederea nici frustrările resimţite de George W. Bush din cauza faptului că armele de distrugere în masă nu au fost niciodată găsite în Irak şi nici înclinaţia sa pentru folosirea greşită a cuvintelor.

Deşi filmul este programat să ajungă în cinematografe în 2009, există şanse ca lansarea lui să aibă loc înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, care vor marca finalul mandatului lui George W. Bush la Casa Albă.

Sursă: EVZ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor