Burse de 2000 de lire sterline pentru efectuarea masteratului în Anglia

De M. Hoster
Burse de 2000 de lire sterline pentru efectuarea masteratului în Anglia
Visul oricărui student de calitate din Timişoara aflat în ultimii ani de facultate a devenit efectuarea unui masterat în străinătate. Una dintre universităţile britanice facilitează această dorinţă şi oferă două burse în valoare de 2000 de lire sterline, care acoperă jumătate din taxa de şcolarizare.

 Prestigioasa universitate britanică University of Sunderland a demarat un concurs pentru acordarea de burse pentru studenţii şi absolvenţii din România. Participanții pot alege din cele peste 100 de programe de master ale universității, inclusiv din cele mai populare cum ar fi: MBA, Marketing, Management, Jurnalism, Drept, Turism, Medicină, Farmacie, Telecomunicații, Informatică şi altele.

Candidaţii interesaţi trebuie să prezinte un eseu în limba engleză, de 600 de cuvinte, pe una din cele două teme: „How would the chosen postgraduate course will help the development of your home country?” sau “How would the chosen postgraduate course will help your professional and career development?” („Cum vor ajuta studiile postuniversitare la dezvoltarea ţării voastre natale?”, „Cum vor ajuta studiile postuniversitare la dezvoltarea voastră profesională şi a carierei”). Autorii eseurilor selectate vor participa la un interviu cu reprezentanții universității, care vor desemna şi cei doi câștigători.

Bursele acoperă 50% din taxa standard de școlarizare, care se ridică la 4050 lire sterline pentru majoritatea programelor. Programele de master au o durată de un an iar bugetul necesar pentru cazare şi masă variază între 3300 – 5000 lire sterline pentru întreaga perioadă de studiu.

Termenul limită de trimitere a eseurilor este 26 iunie 2013. Textele pot fi trimise prin e-mail la: anamaria@integraledu.ro sau pe suport hârtie la sediul Integral Programe Educaţionale din Bucureşti. Interviul cu reprezentanții universității va avea loc pe data de 28 Iunie 2013, la sediul Integral.

Solicitanții care nu au aplicat pentru un masterat în străinătate vor trebui să pregăteasca și documentele necesare pentru admitere (foaie matricolă sau diplomă de studiu, scrisoare de motivație în limba engleză, CV, recomandări de la profesori, certificat de competență de limba engleză). Candidații fără certificat de competenţă lingvistică pot susţine testul de limba Engleză, dezvoltat şi recunoscut de University of Sunderland, gratuit, la sediul Integral.

Acordarea burselor pentru aplicanţii români este parte a politicii educaţionale a universităţii Sunderland de a atrage studenţi străini și se datorează performanțelor bune ale studenților din campus. În prezent, la Sunderland studiază 92 de români, iar în fiecare an numărul lor creşte. Universitatea este preferată datorită relațiilor bune cu mediul de afaceri și numeroaselor specializari, fiind prezentă în topurile ziarului „Guardian” pentru Business şi Management în Marea Britanie și în „Times” drept Universitatea anului 2012. La Sunderland studiază în prezent peste 17.000 de studenți din întreaga lume.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor