Bursa locurilor de muncă, la Casa Tineretului

9Comentarii
Bursa locurilor de muncă, la Casa Tineretului
Agenţia Jueţeană pentru Ocuparea Forţei e Muncă Timiş organizează, astăzi, Bursa Locurilor de Muncă. Vizaţi sunt atât şomerii din Timiş, cât şi tinerii absolvenţi. Peste 20 de firme îşi prezintă oferta la Casa Tineretului, până la ora 16. 

În plină criză economică, timişenilor le este tot mai greu să-şi găsească un loc de muncă, în plus, multe firme disponibilizează din personal, pentru a-şi reduce cheltuielile. În sprijinul lor vine AJOFM Timiş, care organizează astfel de burse. În acest an, 25 de firme oferă peste 500 locuri de muncă în judeţ şi aproape 400 în Timişoara.

,,Aproximativ 100 de job-uri sunt pentru absolvenţi. Din totalul de locuri disponibile, cele mai multe sunt în domeniul automotive şi servicii. Chiar dacă e criză, locurile sunt suficiente ca să contrabalanseze disponibilizăriule cu angajările”, a declarat Florin Unguraş, consilier Piaţa Muncii AJOFM Timiş.

Faţă de anul trecut oferta de locuri de muncă este mai mică cu aproximativ 50%. Organizatorii se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să treacă de 2.000, dintre care 1.500 să fie absolvenţi. În Timiş, rata şomajului a ajuns la 4%, iar persoane disponibilizate a trecut de 13.000. Cu toate acestea, judeţul nostru stă bine la capitolul şomeri. Timişul este devansat de Bucureşti şi Ilfov, în ceea ce priveşte cel mai mic şomaj din ţară.

O şansă pentru tineri

De săptămâna viitoare, AJOFM Timiş dă startul proiectului ,,O şansă pentru tineri”, proiect finanţat din fonduri europene. Acesta se adresează tinerilor şomeri, cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani, aceştia reprezentând 10% din totalul timişenilor rămaşi fără un loc de muncă. Proiectul presupune organizarea a şase cursuri de perfecţionare, de la tehnici de căutare a unui loc de muncă, mediere şi până la gestionarea bugetului şi prezentarea la un interviu.



9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor