Bulevardele Rebreanu si Bulbuca intra in santier la toamna, dar nu complet

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Bulevardele Rebreanu si Bulbuca intra in santier la toamna, dar nu complet
© Tion: Bulevardele Rebreanu si Bulbuca intra in santier la toamna, dar nu complet
Stați liniștiți, șoferi! Reprezentanții Primăriei Timișoara s-au răzgândit și nu mai deschid șantierul promis pe bulevardele Liviu Rebreanu și Iosif Bulbuca. Se va interveni doar unde este necesar, unde carosabilul este plin de gropi, dar la toamnă. Decizia a fost luată după închiderea Pasajului Jiul, pentru ca șoferii să nu rămână blocați de tot în trafic.

Potrivit oficialilor municipalității, cârpelile pe cele două bulevarde ar urma să se facă în luna septembrie. În această primăvară, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre prin care au pus deoparte 850.000 de euro pentru reabilitarea arterelor, din care 115.000 de lei ar urma să fie recuperați de la firma care a refăcut inițial cele două bulevarde.

La viitoarea ședință de consiliu local, aleșii vor avea pe mese un proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării din bugetul pentru anul 2016 a fondurilor necesare pentru modernizarea bulevardelor Liviu Rebreanu și Iosif Bulbuca. Vorbim despre 511.504 lei, bani ce reprezintă cheltuielile aferente remedierii greșelilor de execuție de pe cele două străzi. Odată ce va fi adoptată hotărârea, va fi revocată cealaltă, prin care erau puși deoparte banii pentru înlocuirea covorului asfaltic pe Rebreanu și Bulbuca.

„Începerea lucrărilor destinate înlocuirii covorului asfaltic pe cele două bulevarde coincide cu începerea unor investiții importante pentru Timișoara, cum sunt lărgirea Pasajului Jiul și lărgirea Pasajului Popa Șapcă și Trafic Management, care afectează major traficul rutier. Bulevardele Liviu Rebreanu și Dr. Iosif Bulbuca fiind și ele artere importante cu trafic intens, lucrările de înlocuire ale covorului asfaltic coroborate cu închiderea traficului prin cele două pasaje vor duce la perturbări grave ale circulației și la blocaje care ar avea repercusiuni asupra activităților de transport urban ale orașului și implicit asupra activității economice. (…) Ca atare, lucrările de remediere a neconformităților cuprinse în Anexa nr. 3 a procesului verbal de recepție finală de pe Bd. Liviu Rebreanu și Bd. Dr. Iosif Bulbuca se pot executa pe tronsoane fără afectarea majoră a traficului rutier”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Practic, ceea ce vor să spună reprezentanții primăriei este că se vor face intervenții doar unde este strict necesar și că nu se mai înlocuiește tot covorul asfaltic de pe cele două bulevarde.

Povestea cu Rebreanu și Bulbuca este una mai veche. Ambele străzi au fost modernizate în anii 2007-2008, de către firma Confort, în baza unui contract încheiat încă din anul 2006. S-a discutat foarte mult despre reabilitarea acestor bulevarde, mai ales că era nevoie deja de reparații în perioada în care lucrările încă se aflau în garanție, însă Confort a refuzat să le facă, motivând că se află în insolvență și că nu mai are oameni pentru asta. Banii necesari pentru lucrările care vor începe în toamnă ar urma să fie recuperați de la firma Confort.

Articole pe aceeași temă:

Bulevardele Rebreanu si Bulbuca intra in santier. Reabilitarea costa 850.000 de euro

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor