Bulevarde cu linii de tramvai pe mijloc la Timisoara, printre proiectele pregatite de primarie pe 2017

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
41Comentarii
Bulevarde cu linii de tramvai pe mijloc la Timisoara, printre proiectele pregatite de primarie pe 2017
© Tion: Bulevarde cu linii de tramvai pe mijloc la Timisoara, printre proiectele pregatite de primarie pe 2017
Linii de tramvai reabilitate, bulevarde moderne, pasaje noi și poduri peste Bega, dar și tramvaie noi. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele ce vor fi puse în practică în perioada următoare de către Direcția Tehnică din Primăria Timișoara, dă asigurări edilul Timișoarei.

Se lucrează din greu în instituția de pe C.D. Loga, susține primarul Nicolae Robu, la pregătirea proiectelor de infrastructură care vor fi puse în practică anul viitor sau vor fi depuse pentru fonduri europene.

„Se lucrează la Direcția Tehnică la pregătirea listei de investiții pentru anul 2017 și a proiectelor ce vor fi depuse pentru finanțări europene. Printre acestea se vor afla și proiecte privind reabilitarea a 28 de kilometri de linie de tramvai și cumpărarea de tramvaie noi. Nu știm câte, pentru că nu cunoaștem încă sumele ce ne sunt puse la dispoziție, va trebui să ne orientăm și în funcție de acest aspect. Dar un număr de tramvaie noi vom achiziționa cu certitudine, pentru că în perioada asta sunt eligibile și achizițiile de mijloace de transport în comun”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că printre cei 28 de km de linie de tramvai se află și fosta linie 3. Strada Ardealul va avea o linie de tramvai complet nouă, toată trama stradală va arăta altfel. La fel se va întâmpla și pe Bogdăneștilor.

„Ideea este să facem linii de tramvai pe mijloc și să facem artere cu patru benzi, peste tot unde lucrul acesta se potrivește, pentru că noi trebuie să pregătim orașul pentru viitor. Mașinile vor fi din ce în ce mai puțin poluante, știm bine că în timp s-au produs progrese spectaculoase în ceea ce privește poluarea produsă de mașini. Se va ajunge cât de curând ca mașina cu motor electric, care nu poluează deloc, să fie prezentă pe scară largă. Nu mă pot pronunța eu acum cu prognoze, dar într-o zi va fi o mașină generalizată, cel puțin la nivel urban. (…) Trebuie să avem încredere în tehnologie, așa cum s-a progresat până acum se va progresa în continuare. Trebuie să asigurăm o infrastructură care să poată asigura fluența și în condiții de securitate. Or, noi asta facem”, a ținut să precizeze primarul Timișoarei.

Robu: Tot centrul să fie pietonal, din Maria până lângă Bastion

Edilul susține că nu a uitat nici de transformarea zonei centrale, care, în viziunea lui, ar trebui să fie pietonală chiar de la Podul Maria până lângă Bastion.

„Va trebui ca la un moment dat zona pietonală a Timișoarei să se întindă de la Podul Maria, din spatele parcului, și până la Bastion. La asta se va ajunge la un moment dat. Și sigur, trebuie găsite soluții pentru trafic. Nu intru acum în detalii, dar aș putea să produc agitație cu o idee care nu îmi aparține, care la un moment dat mi s-a părut neavenită. O reevaluez, s-ar putea să fie o idee bună. Am mai discutat diverse variante de intervenție în urma cărora toată această zonă să devină pietonală. Una dintre variante nu a fost agreată de mine, mi s-a părut nerealistă, dar am reevaluat-o și cred că trebuie să zăbovim puțin asupra ei. Sigur, trebuie să vedem ce spun și specialiștii și poate într-o bună zi îi vom da viață”, a completat Robu.

În următorii ani, primarul dă asigurări că vom avea șantiere la cele două pasaje – Solventul și Behela, dar și la trei sau patru poduri noi peste Bega.

„Asta se va întâmpla în următorii patru ani, nu sunt vorbe”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Vise mari pe bani europeni: 50 de tramvaie noi si mutarea liniilor pe Calea Bogdanestilor

Primaria Timisoara vrea o noua linie de tramvai, pe Republicii, si desfiintarea celei de la Catedrala

Modernizare de 200.000 de euro pe Dragalina, se pregateste largirea Podului Stefan cel Mare41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor