Bugetul judetului Timis ar putea fi blocat in instanta. PDL, nemultumit de impartirea banilor

De B.A.M.
3Comentarii
Titu Bojin
Titu Bojin
Consilierii judeţeni PDL sunt aproape decişi să atace în instanţă Hotărârea Consiliului Judeţean Timiş privind bugetul pe acest an al judeţului. Democrat-liberalii s-au declarat nemulţumiţi de modul în care au fost împărţiţi banii primăriilor din judeţul Timiş, susţinând că au fost dezavantajate primăriile conduse de colegii lor de partid. Atacarea în instanţă ar putea însemna blocarea banilor şi imposibilitatea primăriilor de a întocmi un buget în următoarele luni.

În timpul şedinţei de plen a Consiliului Judeţean Timiş, mai mulţi consilieri democrat-liberali s-au declarat nemulţumiţi de modul în care au fost împărţiţi banii ce vor fi alocaţi primăriilor din judeţ. Aceştia au acuzat conducerea CJ Timiş că defavorizează primăriile conduse de democrat-liberali, acestea primind, aproape fără excepţie, sume mici în comparaţie cu cele conduse de primari USL.

Cum proiectul de buget a fost aprobat fără amendamentele consilierilor PDL, aceştia sunt decişi să atace această hotărâre în conctencios-administrativ.

„Redistribuirea sumelor s-a făcut aleatoriu şi, cred eu, politic. În contencios vom ataca exact împărţirea banilor, pentru că în şedinţa de comisie am constatat că sumele către anumite unităţi teritoriale – şi aici nu vorbesc politic – sunt foarte mici. Şi atunci am avut curiozitatea să ascund cu o hârtie primăriile şi am făcut un X în dreptul sumelor mici. Rezultatul este dezastruos: toate sumele mici erau către primăriile PDL. Eu consider că s-a creat un precedent care până acum nu a existat. Vom ataca împărţirea sumelor pentru buna funcţionare a primăriilor”, a declara consilierul judeţean Alain Rus (PDL).

Un alt consilier democrat-liberal, Tiberiu Lelescu, susţine că unele primării USL au primit sume chiar şi de trei ori mai mari decât cele conduse de primari PDL.

„Repartizarea sumelor de la bugetul de stat le vom ataca în contencios administrativ cu toate consecințele ce rezultă de aici pentru că a fost o repartiție inechitabilă în sensul că unii au primit sume foarte mari și alții au primit sume foarte mici. S-a politizat, s-a făcut o împărțeală exclusiv politică. USL-ul a primit sume duble, triple, iar orașe chiar de patru ori mai mari decât orașele care sunt și aparin PDL-ului”, a declarat Lelescu.

Consilierul Alain Rus a mai precizat că un alt motiv de nemulţumire, ridicat de consilierii opoziţiei în timpul şedinţei de plen, se referă la o sumă de 11 milioane de euro pe care executivul CJ Timiş a decis să o păstreze pentru „acoperirea unor eventuale lipsuri”, în loc să o împartă primăriilor cu arierate pentru ca acestea să nu se mai împrumute de la Trezorerie.

Atacarea în instanţă a bugetului pe acest an al Consiliului Judeţean Timiş ar însemna, practic, blocarea activităţii tuturor primăriilor din judeţ, indiferent de coloratura politică a primarilor. Aflând acest lucru, democrat-liberalii şi-au mai îndulcit discursul. 

„Nu mai avem timp fizic să ducem la capăt demersul nostru. El se doreşte a fi un SOS către cei abilitaţi să intervină. Dacă nu rezolvăm problema şi o atacăm, într-adevăr toate proiectele europene vor fi blocate. Ne aflăm într-un oarecare blocaj. Suntem un grup, vom discuta în cadrul grupului după şedinţă şi vom lua cele mai bune măsuri posibile”, a mai spus Alain Rus.

La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, susţine că democrat-liberalii nu au de ce să se plângă, deoarece majoritatea primăriilor conduse de primari PDL au primit mai mulţi bani decât anul trecut. El consideră că opoziţia nu va bloca bugetul judeţului Timiş în instanţă.

„Eu nu sunt chiar convins că în perioada următoare colegii noştri vor ataca în contencios pentru că asta ar însemna, pe de o parte, să blocăm în continuare activitatea din primării, pe de altă parte, sumele care trebuie să le achităm către primării, mare parte din ele se vor duce pe arierate, exact ce clamau colegii noştri de la PDL.  (…) Dacă o vor face, sigur că e dreptul dânşilor, dar eu cred că trebuie să se gândească în mod foarte obiectiv”, a afirmat Bojin.

 CJT a impartit bani primariilor din judet

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor